יום חמישי הגיע ועימו גם המתכון השבועי שלנו. שימו לב: המתכון מתאים לשתי חלות
מתכון לבצק:
חצי ק"ג קמח מנופה
3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן קנולה
כפית מלח
כוס וקצת מים פושרים (250 מ"ל)
למילוי:
חבילת עלי תרד
500 גרם גבינות קשות (איזה שתרצו, בולגרית, קשקבל, צפתית קשה, מוצרלה)
שתי כפות קוטג'
ביצה.
אופן ההכנה:
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר ומים.
להתחיל ללוש ואחרי חצי דקה להוסיף את השמן.
ללוש במהירות איטית 4 דקות ורק אז מוסיפים את המלח.
להמשיך בלישה 4 דקות נוספות.
הבצק יהיה קצת דביק, זה בסדר.
להוציא את הבצק וללוש לכדור חלק, להניח בקערה משומנת ולעטוף בניילון נצמד.
לחכות שעה עד שעה עד שיכפיל את נפחו.
בינתיים אפשר להכין את המילוי …
לחלוט את עלי התרד במים רותחים ולסנן היטב מנוזלים (אפשר להשתמש גם במנגולד במקום תרד).
להוסיף את כל הגבינות ולערבב.
לקשקש ביצה ולהוסיף חצי מהכמות לתערובת הגבינות (את החצי השני לשמור).
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולערבב הכל.
לחלק את הבצק ל- 6 כדורים שווים.
לפתוח כל כדור למלבן בעזרת הידיים למרוח מהתערובת ולגלגל לרצועה ולסגור אותה היטב בקצוות.
בסוף יהיו 6 רצועות ארוכות שבעזרתן נקלע שתי חלות.
להניח להתפחה של חצי שעה בערך.
למרוח בביצה שנשארה לנו ולפזר קצת שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל200° בערך 25 דקות.
החלות צריכות להיות שחומות גם מלמטה.
בתיאבון!
תגובות