מרק כרובית ופטריות הוא מתכון שמתאים במיוחד לימים הקרים, ומכינים אותו בכלום עבודה.
המצרכים:
3-4 כפות שמן זית
בצל בינוני חתוך גס
כרובית חתוכה לפרחים
10 פטריות יער / שמפיניון טריות
שתי שיני שום
כף סויה
חצי כוס יין לבן
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
חצי פלפל צ'ילי (לא חובה)
חופן כוסברה (לא חובה למי שלא אוהב)
אופן ההכנה:
בסיר מרק מטגנים על אש גבוהה קלות את הבצל והפרחי כרובית יחד עם השמן זית עד הזהבה.
מוסיפים את השום, הצילי והפטריות ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים את התבלינים ולאחר מכן את הסויה והיין.
נותנים ליין מעט להצטמצם (דקה).
מערבבים טוב ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי הכרובית.
מוסיפים חופן כוסברה ומביאים לרתיחה.
מבשלים כחצי שעה עד שהכרובית ממש רכה והמים מעט מצטמצמים.
טוחנים בעזרת מוט בלנדר.
מגישים עם קרוטונים וזילוף קטן של שמן זית.
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן
קמליה שלום. צילום: פרטי
תגובות