‏יושבת ראש ועדת הביקורת במועצת העיר כפר סבא, עו”ד עדי לוי סקופ, פנתה למבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, בדרישה לפתוח בבדיקת העדות המטלטלת שמסרה מהנדסת העיר, עליזה זיידלר גרנות, בשימוע לנערך לה בתאריך 19 בספטמבר 2024.

“פנייה זו נעשית בנסיבות חמורות וחריגות”, כתבה עדי לוי לסקופ למבקר המדינה, “בעקבות עדות מטלטלת ומטרידה במיוחד של מהנדסת העיר כפר סבא, עליזה זיידלר גרנות, במסגרת הליך שימוע לפני פיטורין אשר בוצע לה ביוזמתו של רפי סער ראש עיריית כפר סבא במועצת העיר כפר סבא ביום 19.9.24. בעדותה, חשפה מהנדסת העיר מספר אירועים חמורים, שמתנוסס מעליהם דגל אדום, והנוגעים לחשדות לאי סדרים חמורים, פגיעה בעקרון טוהר המידות והמנהל התקין, המחייבים התערבות ובדיקה דחופה מצדך”.

 

עדי לוי סקופ. צילום: נוקי שריר

עו”ד עדי לוי סקופ – יו”ר ועדת הביקורת במועצת עיריית כפר סבא. צילום: נוקי שריר

“דוגמאות מסמרות שיער”

המכתב, ששוגר למבקר המדינה ב-29 בספטמבר 2024, מפרט: “תחילתה של הפרשה החמורה ברצונו של ראש העיר לפטר את מהנדסת העיר וזימונה לשימוע בחודש יולי 2024, זימון אשר בוטל זמן קצר טרם קיומו. לטענת מהנדסת העיר, ממועד זה (ואף טרם כך) היא עברה התעמרות קשה על ידי ראש העיר, מידור מוחלט וקיצוץ סמכויות בניגוד לדין. בתום חודשיים וחצי של עינוי דין ומאבק על שמה הטוב, זומנה מהנדסת העיר פעם נוספת לשימוע, ולאחר ישיבה סוערת בת כ-4.5 שעות שנערכה ביום 19.9.24, החליטה מועצת העיר ברוב קולות, לא לאשר את פיטוריה“.

“במהלך ישיבת השימוע, חשפה מהנדסת העיר בעדות מטלטלת דוגמאות מסמרות שיער ומדאיגות ביותר, על אי סדרים ומנהל לא תקין לכאורה של ראש העיר ועיריית כפר סבא, אשר היו מגובות באסמכתאות מרובות ונפרסו על פני למעלה מ-160 עמודים. דוגמאות אלה מעלות סימני שאלה כבדים ומחייבות ביקורת ובדיקה מיידית ובלתי תלויה של מבקר המדינה”.

“אילו הן עיקר טענות מהנדסת העיר כפי שהובאו בישיבת השימוע: רחוב החרושת 12 כפר סבא – בניית חניות פרטיות ללא היתר במימון העירייה. טענות בדבר הסבת חניות ציבוריות לפרטיות, במימונה של העירייה ומקופתה, וזאת בטרם הוצא היתר בניה כדין, בניגוד לחוו”ד יועצת תנועה ולאחר סדרת פגישות של בעל המבנה עם ראש העיר בלשכתו ובשטח”.

“רחוב כצנלסון 40-42 ביטול עבודות להפקעת שביל ירוק לפי התב”ע על ידי ראש העיר. טענות בדבר הפסקת עבודות בפתאומיות ע”י ראש העיר להפקעת שביל ירוק בין רחוב כצנלסון 40 לכצנלסון 42, בהתאם לתב”ע במקום, וזאת בעקבות פניות של בעלי המגרש אל ראש העיר. סירוב הפרקליטות להסמיך את הוועדה המקומית לתכנון ובנייה כעצמאית עקב כשלים באכיפת חריגות בנייה”.

רחוב רוטשילד 55 – ביצוע עבודות בשטח ציבורי פתוח על חשבון העירייה בניגוד להסכם חתום עם בעלי הקרקע. טענות לכך שראש העיר הורה לוותר לבעלי קרקע על עלות פיתוח שצ”פ, וזאת בניגוד גמור להסכם שנחתם עימם. הלה התחייבו לשלם 350,000 שקל לפיתוח השצ”פ – הגינה מעל החניון. ראש העיר הורה לוותר להם על התשלום, תמורת 10 שנות אחריות על השצ”פ, וזאת חרף ההסכם החלוט”.

“רחוב ישראל ישעיהו 7 – מבנה בן 200 מ”ר שנבנה ללא היתר. טענות בדבר מעורבות קרוב משפחתו של ראש העיר בניסיון לבטל את צו ההריסה, שהוצא למבנה במסגרת הליכים משפטיים. בית הכנסת אוהב צדק ברחוב ויצמן 206 – טענות לכך שראש העיר הורה למנכ”ל החברה הכלכלית להציב מבנה יביל ואוהל במקום בית הכנסת אשר נשרף, וזאת בניגוד גמור לעמדת אנשי המקצוע לפיה לא ניתן להקים המבנה ללא היתר וגם לא להציב מבנה יביל”.

“קיימות דוגמאות נוספות”

“את עדותה המטלטלת סיכמה מהנדסת העיר בדברים אילו: קיימות דוגמאות נוספות, אולם בין כולן שזור חוט אחד מאחד – ניסיון שלי כמהנדסת העיר לשמור על מנהל תקין, על הוראות החוק ולאפשר לעיר כפר סבא להתפתח באופן מיטבי, מול ניסיון לבטל את הרגולציה, לכופף האכיפה ולהחליש את שומרי הסף. בין שהצלחתי לעשות זאת ובין אם לאו, ניסיונותיי לעמוד על מנהל תקין והוראות החוק הן, כנראה, אלו שהעלו את חמת ראש העיר על תפקודי”.

“ברי כי יש להגן על שומרי הסף ולאפשר להם לבצע עבודתם ללא כל מורא. מצב מתמשך זה, שבו ראש העיר, שהינו יו”ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, מחרים וממדר לחלוטין את מהנדסת העיר, פוגע בהכרח בעיר כולה ובתושביה, מסוכן ופוגע בשומרי הסף של הרשויות המקומיות ובמארג הדמוקרטי העדין ביותר של המנהל המוניציפלי. אשר על כן ולאור האמור לעיל, אבקשך לפתוח בבדיקה מעמיקה של הטענות והאירועים שהוצגו על ידי מהנדסת העיר. אודה על טיפולך המהיר והיסודי.

 

מהנדסת העיר כפר סבא עליזה זיידלר גרנות

מהנדסת העיר כפר סבא עליזה זיידלר גרנות. צילום: פרטי