בעוד כשלושה שבועות, ב-27 בפברואר 2026, ימלאו שנתיים לבחירות המקומיות ברמת השרון. שנתיים לחזרתו של איציק רוכברגר ללשכת ראש העירייה, לאחר 11 שנות פסק זמן כפוי, ולאחר שניצח בסיבוב הראשון עם 43% מהקולות את גיא קלנר (22%), גייל שורש (21%) וקרן מקסימוב ברנדס (14%).

רוכברגר בן ה-70, שזו הקדנציה השלישית שלו כראש העירייה, מעוניין להתמודד שוב לראשות העיר בבחירות הבאות שיתקיימו בסוף 2028. זה יהיה בעצם סיבוב שני בין אותן דמויות בדיוק, משום שבפוליטיקה המקומית של רמת השרון אין סיכוי ריאלי למועמד חיצוני כלשהו, יהיה אטרקטיבי ככול שיהיה.

מדובר במועדון סגור, שממנו יגיע ראש או ראשת העיר הבא, נסביר מדוע.

אופוזיציה לעומתית

ראשית, המתמודדים והמתמודדות ברמת השרון עבדו קשה בשנתיים שחלפו מאז הבחירות המוניציפליות, וההערכה היא כי חלקם אף התחזקו.

ברמת השרון פעילה אחת האופוזיציות החזקות והאפקטיביות בשלטון המקומי, בהובלת הסיעות של גייל שורש וקרן מקסימוב ברנדס, אשר מצליחות למרר את חייו של רוכברגר ולהשפיע על החלטות.

מאבקים ועתירות מנהליות שהובילו השתיים, בסיוע חברי מועצה אופוזיציונרים כמו דן רוק ודניאלה יעקובי, הצליחו למנוע העברת מיליוני שקלים לעמותות הכדורגל שהתנהלו בצורה מפוקפקת, דוגמה אחת ויש עוד.

גיבוש שדרה ניהולית

מנגד, גם רוכברגר לא שוקט על השמרים.

לאחר חריקות בתחילת הקדנציה, הוא הצליח לייצב צוות ניהולי וביצועי מרשים, בראשות המנכ”ל יורם אברהמי ומהנדס העיר שי אללוף, לצידם של כמה מנהלים מצטיינים שנשארו מתקופת ראש העיר הקודם, כמו שלומית שפיגלבלט באגף החינוך וליאורה דיקשטיין ברווחה.

השדרה הניהולית הבכירה הזו, שעובדת בהרמוניה מאז כניסת אברהמי לתפקיד המנכ”ל, מאפשרת לרוכברגר לשפר תהליכים ולקדם פרויקטים שיבשילו לפני הבחירות המוניציפליות בסוף 2028, בתחומים רבים, חוץ מאחד: הוא עדיין לא פיצח איך משדרגים את רמת הניקיון והתחזוקה של המרחב הציבורי ברמת השרון.

זה יהיה האתגר הגדול שלו בשנתיים וחצי הקרובות, שלו ושל סגנו ובן בריתו הפוליטי, יעקב קורצקי, שקיבל לאחרונה את תיק שיפור פני העיר ומנהל התפעול.

שלולית קטנה במושבה

שנית, רמת השרון אמנם מוגדרת כעיר ואם בישראל, אבל בפועל השכונות הוותיקות שלה מתנהגות כמו “מושבה”.

כולם מכירים את כולן. יושבים באותם בתי קפה וברי יין בסוקולוב ובאוסישקין. עושים קניות בסניף יוחננוף בשכונת מורשה, ומתלוננים על חוסר ניקיון ועל עובדי העירייה.

בבחירות האחרונות הצביעו בקלפיות פחות מ-24 אלף תושבות ותושבים, מה שאומר שכדי לזכות ב-50.1% ולנצח בבחירות לראשות העיר רמת השרון צריך לגייס בסך הכול 12 אלף מצביעות ומצביעים, שליש מנדט בכנסת.

בפעם הקודמת הספיקו לרוכברגר פחות מ-10 אלף קולות כדי לנצח בסיבוב ראשון.

משחיזים: כול הארבעה

בתוך הביצה הפוליטית הקטנה הזו, שבה מתכננים כול הארבעה להתמודד שוב על ראשות העיר בעוד כשנתיים וחצי – איציק רוכברגר, גייל שורש, גיא קלנר וקרן מקסימוב ברנדס – פשוט אין מקום למועמד או מועמדת מבחוץ. צפוף מדי בשלולית.

מה יהיה? יהיה אגרסיבי, ייצרי, לוהט ובעיקר לא משעמם.

יעקב קורצקי, גיא קלנר. איור: שמואל אליעז

יעקב קורצקי, גיא קלנר. איור: שמואל אליעז