מה יותר מעצבן מלקבל דו"ח על סך 730 שקלים? נכון, לקבל את הדו"ח בידיעה שאתה לא אשם בו.

עם הסוגיה המורכבת הזאת מתמודדים בשנה האחרונה תושבים רבים ברמת השרון שהתאגדו כדי להילחם בתופעה של קבלת דו"חות בגין הוצאת אשפה וקרטונים. כפי שפרסמנו לפני מספר חודשים ב"שרון און ליין", לטענת רבים, הדו"חות ניתנו בשיטת "המצליח" ללא שהם הוציאו את הקרטונים והאשפה למרחב הציבורי שלא ביום האיסוף.

את הכפפה הרימו חברי המועצה עידן למדן וגיא קלנר שהגישו הצעה לסדר לישיבת המועצה שהתקיימה אמש. בהצעתם כתבו השניים: "לאחרונה הצטברו תלונות רבות בנושא מתן דו"חות במרחב הציבורי, בדגש בטענה לקבלת דו"ח בשל השלכת אשפה וקרטונים ברחוב. עיקר התלונות לפי הפירסומים ברשת, בקבוצת וואטסאפ שהוקמה, עסק בדו"חות שניתנו בגין השלכת פסולת במרחב הציבורי בעיקר בהקשר של קרטונים, דו"חות בגובה 730  שקלים. לטענת רבים מהתושבים שקיבלו דו"ח מהסוג הנ"ל, רבים מהם ללא כל דו"ח בעיר בעברם, הקרטונים מעולם לא הוצאו בידיהם למרחב הציבורי ולטענתם הם השליכו את הקרטונים, יחד עם זבל אחר, בחדר האשפה ועוד טענות שונות".

השניים מוסיפים: "אין זו הפעם הראשונה שנושא הפיקוח, בעיקר בהקשר זה, מגיע לפתח המועצה. נושא זה כבר עלה לדיון באמצעות החתומים מטה בשנת 2018 מתוך מטרה לייצר הליך בדיקה בנושא, לקבוע מדיניות, לחדד נוהלים או לאתר כשלים בתהליך מתן דו"ח ככל שאלו קיימים, אלא שלמרבה הצער, למרות שההצעה הזו אושרה בידי המועצה, הרי שבפועל ועדה זו מעולם לא כונסה ולא הגישה את מסקנותיה. נוסיף ונעיר שאנו מודעים לחשיבות אכיפת החוק והסדר בעיר ובטוחים שכל גורם מקצועי מבצע תפקידו כמיטב יכולתו וביושר, אלא שריבוי התלונות והטענות מקים חשש שקיימים כשלים שצריך לחדד למשל, השלכת קרטונים בחדרי אשפה שנתברר שלא נאספת. כמו כן, כמי שעסקו רבות בקורונה והשלכותיה במטרה לסייע ולקדם עסקים ופרטיים גם מכאן עולה הצעתנו לגלות התחשבות ויחס".

דרישה לביטול אכיפה וקמפיין מקיף לתושבים

בסעיף הראשון של ההצעה לסדר דרשו חברי המועצה קלנר ולמדן כי מחלקת הפיקוח תחדל ממתן דו"חות בהקשר של הנחת קרטונים פרטיים במרחב הציבורי, לתקופה קצובה של 21 יום.  בנוסף, דרשו כי במהלך תקופה זו, יבחן צוות מקצועי של הנהלת העירייה משפטית, פיקוח,  מנכ"ל, תברואה, עסקים וכל גורם מקצועי שיידרש ע"פ עמדת המנכ"ל את המדיניות בהקשר מתן דו"חות בגין הוצאת קרטונים או פסולת למרחב הציבורי בשים לב לתלונות הרבות וככל שנדרש יתקן או יגבש מחדש מדיניות ברורה וקבועה. עוד דרשו כי במהלך תקופה זו, 21 ימים, יבוצע קמפיין ציבורי מקיף, שיסביר לתושבים את הזכויות והחובות בהקשר הזה הימנעות מהשלכת קרטונים גם בחדר אשפה ועוד. בסעיף האחרון להצעה נכתב כי "בישיבת המועצה הבאה יבוצע עדכון בידי מנהל אגף הביטחון בדבר חוקי העזר, הנוהלים והמדיניות ופעולות המבוצעות בשטח, בכל תחומי האכיפה השונים".

בדיון הסוער שהתפתח במועצה עלתה מחלוקת בין קלנר ולמדן, מגישי ההצעה, ועוד מספר חברי מועצה, לבין ראש העירייה, אבי גרובר. קלנר ולמדן טענו כי ההנחיות בעניין פינוי אשפה וקרטונים אינן ברורות לכל הציבור בצורה המיטבית. גרובר ביטל טענה זו וחזר על עמדתו לפיו התושבים יודעים את ימי הפינוי והם אינם מקבלים דו"חות על הוצאת אשפה וקרטונים ביום שלפני יום הפינוי וביום הפינוי עצמו וכי הדו"חות ניתנים על הוצאת אשפה וקרטונים למרחב הציבורי בימי השבוע האחרים בלבד. במעמד הדיון התברר כי חברי וחברות המועצה עצמם לא היו ערים לחלק מההנחיות וההוראות.

בעל.ת עסוק, רוצה שיכירו אותך? לקבלת חשיפות שיא בשרון אונליין לחצ.י כאן!

במהלך הדיון חשף גרובר את הנתונים הבאים לפיהם בשנת 2020 ניתנו 2,719 דו"חות בגין הוצאת אשפה בניגוד לחוק במרחב הציבורי, כאשר מתוכן התקבלו 650 בקשות לביטול ו- 230 דו"חות בוטלו בעירייה. בנוסף, 265 בקשות להישפט בבית משפט, מתוכן ביטל בית המשפט 47 בקשות.

למדן וקלנר חזרו על דרישתם המרכזית לקמפיין שיבהיר את החוק, הנוהלים והמדיניות והדגישו כי דווקא העובדה שכמחצית מהדו״חות בוטלו בידי התובע או בבית המשפט מעידה על אי הבהירות והצורך בקמפיין.

לאחר דיון ארוך, התקבלה ההחלטה פה אחד למעט הסעיף הראשון שבו נכתב כי מחלקת הפיקוח תחדל ממתן דו"חות בהקשר של הנחת קרטונים פרטיים במרחב הציבורי, לתקופה קצובה של 21 יום. סעיף זה הוסר לאחר שעו"ד עמית גייגר, התובע העירוני של עיריית רמת השרון, הדגיש כי ההצעה מנוגדת לחוק.


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן