ראש עיריית רמת השרון, יצחק רוכברגר, החל לקדם יוזמה אישית שלו הקמת לשכת ראש עיר שנייה – נוספת על זו ששוכנת כיום בבניין העירייה בשדרות ביאליק – במגדל היוקרתי שמעל מרכז הקניות החדש ביג פאשן גלילות.
בימים אלה, מתנהלים מגעים שקטים עם קבוצת ביג, לגבי גובה הקומה, שתקבל עיריית רמת השרון במגדל.
רוכברגר רוצה לראות נוף לים מקומה גבוהה – מעל קומה 20.
נציגי היזמים טוענים שעליו להסתפק בקומה נמוכה יותר.
היועצים הזהירו
רוכברגר שקל תחילה להעביר לחלוטין את לשכת ראש העיר הראשית, למתחם החדש גלילות צפון, ולמקם אותה בקומה גבוהה עם נוף לים.
הוא נועץ פנימית, בעניין זה, ואמרו לו גזבר העירייה, אסף אפרים, ויועץ אסטרטגי חיצוני שמעסיק רוכברגר, כי תהיה ביקורת ציבורית קשה ומוצדקת על מהלך כזה.
ראשית, משום שמתחם גלילות צפון מרוחק מכול שכונות המגורים של רמת השרון, בעוד בניין העירייה כיום שוכן ממש בלב העיר, ברובע הדר. שנית, משום שהשטחים הבנויים במגדל ביג יקרים מאוד, וניתן להשכיר אותם ולהעשיר את קופת העירייה. בניית לשכות במגדל המפואר תעלה מיליונים רבים.
מי שהעלה את הרעיון “הגואל” היה מהנדס העיר החדש, שי אללוף, שהגיע לאחרונה מעיריית רמת גן, שם כיהן כאדריכל העיר. אללוף הציע לרוכברגר לאמץ את תקדים כרמל שאמה הכהן.
מתברר, כך סיפר אללוף, שראש עיריית רמת גן הקים לעצמו “לשכה משנית” מפוארת במגדל ספיר החדש, במתחם בורסת היהלומים. על פי אללוף, שאמה הכהן ממשיך לפעול מלשכתו הרגילה, הראשית, בבניין העירייה ההיסטורי, ששוכן בלב רמת גן הישנה, ברחוב ביאליק.
במקביל יש לראש העיר רמת גן לשכה “משנית” – בפועל: שקטה, צדדית ומהודרת, הרחק מעין הציבור – במתחם הבורסה. כדי להגיע ללשכת “המשנית”, צריך למסור תעודת זהות בלובי, לטפס במעלית, ולחצות דלתות זכוכית. הציבור הרחב לא מגיע לשם.
רוכברגר שמע את התיאור המלבב, והתלהב.
מה שטוב לרמת גן, על 180 אלף תושביה, טוב גם ל-50 אלף תושבות ותושבי רמת השרון (וגם אם לא טוב, לפחות יהיה אפשר להביט בים, ולהירגע).
מו”מ שקט
על פי תוכנית הבנייה, שאושרה מלכתחילה בוועדה לתכנון ובנייה, מחויבות היזמיות של מרכז הקניות ושני מגדלי התעסוקה “ביג פאשן גלילות” – קבוצת ביג וקבוצת אלייד – להקצות לעיריית רמת השרון 4,000 מ”ר בנוי בשני המגדלים.
על פי היזמים, רובם ככולם אמורים להינתן לעירייה במגדל השני, שבנייתו בקושי החלה.
בעקבות ההחלטה החדשה של רוכברגר, לקדם בניית משרדי עירייה ולשכה בקומה גבוהה במגדל 1, החל משא ומתן עם קבוצת ביג, על הקצאת 1,000 מ”ר (מעטפת) עבור משרדים לעיריית רמת השרון במגדל הראשון, על חשבון השטחים שמגיעים לעירייה במגדל השני.
כדי לקבל 1,000 מ”ר במגדל הראשון, שבנייתו כמעט הושלמה וניתן לראותו מהרצליה ועד רמת אביב, תצטרך עיריית רמת השרון לוותר על שטחים בנויים רבים וגדולים יותר במגדל השני, או לרדת לקומות פחות גבוהות ופחות יקרות, שכן מדובר בהקדמה בת כמה שנים של מסירת המעטפת.
על פי הידוע, הצדדים טרם הגיעו להסכמה, על יחס ההמרה, של הקדמת מסירת שטחים לידי העירייה – ממגדל 2 למגדל 1.
המשא ומתן כרגע תקוע: רוכברגר דורש לקבל את 1,000 המטרים הרבועים במגדל הראשון בקומה גבוהה, מעל 20. נציגי היזמים טוענים, שאם מעבירים את הקצאת העירייה (1,000 מ”ר מתוך 4,000 בסך הכול) ממגדל 2 למגדל 1, ובכך מקדימים את מסירת השטחים לעירייה בכמה שנים, העירייה צריכה להסתפק בקומה נמוכה.
בזבוז משווע
ההתנהלות שתוארה בכתבה זו, נשמרה עד עתה בסודי סודות, ונחשפת כאן לראשונה.
עיריית רמת השרון טרם הגיבה לפניית המקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, בעניין זה.
התכנון כרגע, נתון לשינויים, הוא להעביר למגדל ביג 1 את מינהל החינוך של העירייה, שיושב בבניין ליד שכונת מורשה (ביחד עם אגף הרווחה), שפעם היה בית ספר. עיריית רמת השרון שילמה סכום עתק “קנס”, כדי להסב את ייעוד הבניין, מבית ספר למשרדים.
בדיונים פנימיים, טען רוכברגר, כי מהלך העברת מינהל החינוך (פלוס לשכה מישנית לראש העיר) למגדל ביג 1, יאפשר להחזיר את המבנה הנ”ל ליד שכונת מורשה להיות בית ספר. הבעיה בטיעון הזה: העירייה כבר שילמה סכום עתק, כדי להסב את הייעוד למשרדים, ולהתאים את הבניין לצרכי הפרטיות (כניסה נפרדת) של אגף הרווחה.
דבר אחד ברור: מדובר בזבוז של כספי ציבור, על גחמה אישית של ראש עירייה, בתקופה של התייעלות, צמצומים ומלחמה.
עיתוי אומלל
רוכברגר עסוק בהתוויית דרך לבניית לשכה מפוארת, במיקום הכי רחוק מהציבור שבחר בו (אבל לפחות עם נוף לים), בזמן שעשרות אלפי ישראלים וישראליות עקורים מבתיהם בצפון ובדרום, ובזמן שהעירייה מקצצת שעות כוננות ושעות נוספות לעובדי עירייה, שמשתכרים פחות מרבע ממשכורתו של ראש העיר.
שטחי התעסוקה במגדל ביג 1, הם מהיקרים ביותר, שקיימים ברמת השרון. בטח בקומות הגבוהות.
במקום להחזיק בהם לשכות מהודרות, ניתן לעשות בהם שימושים אחרים, שיכניסו הרבה מאוד כסף לקופת העירייה.
וזה עוד לפני שדיברנו על העלויות הנוספות, שכרוכות בהחזקת שתי לשכות, במקום אחת.
תגובות