חברת התוכנה PTC הזמינה למרכז הפיתוח שלה בהרצליה, תלמידות מכיתות ט’ מבית הספר רעות מהרצליה, להצטרף לתוכנית מיוחדת, שכותרתה “בנות יכולות לעשות הכול”.

חברת PTC מבוסטון, הנסחרת בנסד”ק, מפתחת ומשווקת פתרונות תוכנה לחברות ענק בכול העולם.

חטיבת הביניים רעות ממוקמת בשכונת יד התשה (שביב) במזרח הרצליה ולומדים בה כ-500 תלמידות ותלמידים בשכבות ז’, ח’, ט’.

עובדות ממרכזי הפיתוח של PTC ישראל – במרכזי הפיתוח של החברה בחיפה ובהרצליה – התנדבו להצלחת האירוע שהתקיים בסוף חודש אפריל 2025.

המטרה הייתה לעורר השראה ולהעצים את הבנות הצעירות על ידי חשיפתן לתעשיית ההייטק ולהראות להן את ההזדמנויות האינסופיות העומדות לרשותן.

אירוע נפתח בסדנה דינמית בנושא שפת גוף וביטחון עצמי, בה למדו התלמידות כלים מעשיים להגברת הביטחון העצמי שלהן.

בהמשך שיתפו עובדות PTC את סיפוריהן האישיים וסיפקו תובנות לגבי התפקידים שהן עושות במרכז הפיתוח.

זיו בלפר, מנכ”ל PTC ישראל, המשנה לנשיא עולמי למחקר ופיתוח, סיפר לתלמידות כיצד הטכנולוגיה יכולה לעשות הבדל משמעותי בחייהם של אנשים, באמצעות
הדגמת פרויקט של PTC, במסגרתו תוכננה והודפסה בהדפסת תלת מימד עצם, שהושתלה בניתוח מציל חיים בנערה בת 16.

אילנית דרעי, מנהלת משאבי האנוש של PTC, סיכמה: “זה היה יום מעורר השראה והעצמה, למידה ונקודות מבט חדשות”.