פרטים חדשים מתפרסמים באתר “מאקו” על ניסיון הרצח שהתרחש בהרצליה לפני כשלושה שבועות. היעד לחיסול הוא מיליונר שמוכר למשטרה. העבריינים שנשלחו למשימת החיסול היו בטוחים שאיש העסקים נמצא ברכב ולכן אחד מהם ירה כדורים רבים בניסיון לחסל אותו.
ויקטור בן שמחון, עבריין אלים ומסוכן שריצה עונש מאסר של תשע שנים בגין הריגת אדם על רקע סכסוך שפרץ ביניהם, ואברהם יצחק קיבלו משימה לחסל איש העסקים מהרצליה שהסתכסך עם עבריינים מהשרון.
השניים הגיעו בשעות הצהרים של ה-24 באוגוסט לרחוב וינגייט בהרצליה. בן שמחון הצטייד באקדח תשעה מ”מ מסוק גלוק, שלרוב משמש את משטרת ישראל עם מחסנית דרוכה שהכילה תשעה כדורים.
הם הבחינו במכונית האאודי היוקרתית של המיליונר והיו בטוחים שהוא נמצא בפנים. בן שמחון ויצחק שנסעו במכונית מרצדס בעלת לוחית זיהוי מזויפת כדי לא לעורר חשד התקרבו למכוניתו של המיליונר. בן שמחון שהסתיר את פניו שלף אקדח וירה כמה כדורים. הכדורים פגעו בשני מקורבים למיליונר שהיו במכונית. השניים נפצעו באורח קשה הצליחו לברוח מהמכונית ואז התמוטטו ליד אתר בנייה שהיה בקרבת מקום.
עד הראייה שהמשטרה שומרת על זהותו מחשש שעבריינים ינסו לנקום על עדותו רדף אחרי בן שמחון ויצחק שנמלטו מהמקום במכונית. במקביל הוא התקשר למשטרה והכווין את השוטרים על מיקומם של העבריינים הנמלטים. שוטרים מתחנת משטרת ‘גלילות’ עצרו את בן שמחון ויצחק בכניסה לכפר שמריהו, הרבה הודות לעד הראייה. האקדח בו בוצע הירי נמצא במכונית בה נסעו.
בן שמחון ויצחק נעצרו ונלקחו לחקירה אבל שמרו על זכות השתיקה. על האקדח נמצאו טביעות אצבע של בן שמחון וכן חוות הדעת של המעבדה לזיהוי פלילי קבעה כי האקדח בו השתמש תואם לתרמילי הכדורים שנמצאו בזירה.
הפרקליטות הגישה נגד השניים כתב אישום המייחס להם עבירות של ניסיון רצח, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, נשיאת נשק ושינוי זהות הרכב.
תגובות