עליית נתוני התחלואה ברמת השרון בשבוע האחרון באה לידי ביטוי בתוכנית הרמזור ובקצב הזה היא תהפוך במהרה לעיר כתומה. בהרצליה אין שינוי משמעותי במספר החולים הפעילים
שרון יונתן
חודשיים לאחר שהפכה לעיר ירוקה, נפרדה רמת השרון מהצבע הרצוי בתוכנית הרמזור והפכה בסוף השבוע לעיר צהובה. השינוי ברמת השרון היה מהיר מאוד והתחולל בשבוע האחרון. שימו לב לנתון המדהים הבא: ביום ראשון שעבר היו ברמת השרון 12 חולים פעילים וציון הרמזור עמד על 2.1 והיום מספר החולים הפעילים עומד על 34 וציון הרמזור קפץ בסוף השבוע ל- 4.6 (צפו בתמונה), כאשר הרף לעיר צהובה הוא ציון 4 ומעלה. אם ברמת השרון לא יחול שינוי משמעותי היא תמצא את עצמה בקצה הזה בציון שיעלה על 5.5 שמשמעותה מעבר לעיר כתומה עם ביטול הלימודים בכיתות ה'-ו'. אגב, גם המועצה המקומית כפר שמריהו הפכה היום לרשות צהובה.
ברמת השרון נוסף נדבק אחד מאתמול אבל יש לקחת בחשבון שמדובר בשבת ושבוצעו ביממה הקודמת רק 170 בדיקות (1.2% חיובים). המבחן יהיה בהמשך השבוע שעלול להתברר כגורלי עבור העיר ותושביה. עלייה נרשמה כמובן גם במספר התושבים הנמצאים בבידוד: 353 היום לעומת 290 ביום חמישי האחרון.
בהרצליה נשמר הסטטוס קוו, כאשר גם בה נוסף נדבק אחד מאתמול לאחר שנבדקו רק 155 מתושבי הרצליה (0.65% חיוביים). מספר החולים הפעילים בהרצליה עומד על 36 לעומת 31 ביום ראשון שעבר, כאשר ציון הרמזור עלה ל- 3 לעומת 2.5 ביום חמישי האחרון. מספר התושבים הנמצאים בבידוד בהרצליה עומד על 804 לעומת 764 שלשום.
בתוך כך, ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, פנה היום למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, והפרויקטור פרופ' נחמן אש, בדרישה להורות על פתיחת המסעדות, בתי הקפה והברים בתחומי הרצליה, שהינה עיר ירוקה. "לצערי, בכל יום שעובר נסגרים עסקים נוספים בתחום ההסעדה ולכן יש לפעול לפתיחתם בדחיפות העליונה", ציין פדלון.
תגובות