הבוקר, שישי 28 במרץ 2025, שיגר ראש עיריית רמת השרון, איציק רוכברגר, מכתב אל מועצת גדולי התורה של תנועת “אגודת ישראל” בבני ברק. רוכברגר הודף במכתבו את קריאת בכירי הרבנים החרדים, להטיל חרם על ביג פאשן גלילות, ומודיע כי מרכז הקניות החדש בצומת גלילות ימשיך להיות פתוח בשבתות וחגים.
בכך מגבה ראש עיריית רמת השרון את קבוצת “ביג”, שהודיע אמש (27 במרץ 2025) – בדיוק חודש ימים לאחר השקת מתחם הקניות הענק ליד סינמה סיטי – כי קבוצת “ביג” לא תיכנע לאיומי החרם, וכי עדיף שהחרדים יתגייסו לצה”ל.
“השבת החילונית לא חשובה פחות מזו החרדית”, כתב רוכברגר. “אנחנו מכבדים את הסטטוס קוו ואת זכותו של כל אדם לשמור שבת אנו נאבקים על כך. יחד עם זאת, אנחנו נתיר, נקפיד ואף נאבק על זכותו של הציבור החילוני לחיות את חייו ללא כפיה והתערבות”.
רוכברגר נימק: “בין העיר רמת השרון, לבין העיר בני ברק, עובר קו אווירי שאורכו אינו יותר מקילומטרים בודדים. ובכל זאת, עם כניסת השבת כל אחת מהערים מתכנסת בנוהגיה ודרכה. זוהי יופייה של מדינת ישראל – הזכות של כל אדם לחיות לפי דרכו ולפי נוהגו… רמת השרון מכבדת את חופש הדת וגם את החופש מדת והציבור הליברלי ינהל את אורחות חייו בדרך הראויה מבחינתו. תושבי רמת השרון אינם תינוקות שנישבו, אלא אנשים בוגרים החיים לפי מנהגיהם, ואנו נגן על אורח חיים זה”.
רוכברגר סיכם: “לא נאפשר לאף גורם לפלוש ולהתערב במרחב הציבורי ולפגוע בערכים הליברליים… אנחנו לא נכפה את אופי השבת על הציבור החרדי, ואתם לא תכפו עלינו שבת שאינה רצויה לנו”.

ביג פאשן גלילות. צילום: יריב לוין
שבת היא מקור הברכה !