אחד הסלוגנים החביבים על ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, מאז שנבחר לתפקיד בתחילת 2024, הוא: “מחזירים את הדופק לעיר”.

דופק מי שדופק

איזה דופק? האם העסק דופק? ואולי משהו לא דופק?

אפשר להתווכח איזה שינוי מצליח לחולל בהרצליה יריב פישר, בינתיים, כאשר מרכז העיר מוזנח ומלא בחולדות, כשהפקקים ממרכז ומזרח הרצליה אל מערב העיר מוציאים את החשק להגיע לאזור התעשייה הרצליה פיתוח בשעות העומס, וכאשר האווירה ברחוב לא חגיגית, לאור המצב הכללי במדינה.

דוכנים ומוזיקה בשדרות ח”ן אינם תחליף לטיפול שוטף ולטיפול שורש בבעיות העיר. סלוגן קליט ויחסי ציבור אינטנסיביים, אינם תחליף לטיפול דקדקני, פרטני ויומיומי בתחזוקת העיר, בתיקון מפגעים, בשמירת הניקיון, ובביצוע ייתר המטלות השוטפות החיוניות, שמהוות חלק מהדופק האמיתי של העיר והעירייה.

משטח ה"דק" השרוף. חלק מהקרשים של ה"דק" נשרפו ונעלמו וחלק נשארו שחורים מהשריפה.

משטח ה”דק” השרוף. צילום: מערכת

מדוע הטרחנו אתכם לקרוא את דברי הפתיחה הללו?

הנה סיפור אמיתי – לא מקרי, אלא מייצג תחושות מצטברות, בקרב תושבות ותושבים בהרצליה בתקופה האחרונה. סיפור על התרשלות וחוסר אונים מצידה של העירייה.

שביל הבריחה

ב-18 בספטמבר דיווחנו לכם כאן, במקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, ששביל דק העץ בפארק הרצליה עלה באש – ונחסם. קורה.

מדובר בשביל משמעותי לצועדים בפארק הרצליה, והוא חולף בתוך פינת חמד ירוקה ונדירה בהרצליה, מעין “ג’ונגל עירוני” בתוך הפארק. שילוב של קנה סוף, צמחיית מים, ביצה טבעית וספסלים שהוצבו בתוך הנוף המרהיב הזה, מצידו המערבי של שביל העץ, הבנוי בצורת “דק” מוגבה מעל פני האדמה.

לא היה ברור אז אם הנזק נגרם מפגיעה מכוונת או כתוצאה מגל החום הגדול שעבר על כולנו, אבל העירייה הרגיעה: “הנושא מטופל – והדק יוחלף בזמן הקרוב”.

מאז עבר חודש וחצי. חלפו 50 ימים, וכלום! שביל העץ (“דק”) עדיין שרוף. איש לא טרח לגעת בו.

השביל עדיין חסום. סרטי סימון, מנעולים וגדרות ביטחון מברזל, שהציבה העירייה אחרי השריפה, עדיין מונעים גישה אל אחת הפינות הירוקות היפות בהרצליה. חוסמים את המטיילים והצועדים מללכת בנתיב האהוב עליהם.

שמחנו לעזור

כמה זמן לוקח לתקן מקטע דק עץ, שנשרף, ולהשיב את השביל הקסום לשימוש הציבור?

הערכנו באופן גס שמידות המקטע שנשרף, הן כ-15 מטרים על 3 וחצי מטרים, ופנינו לחברה המתמחה בהקמת דקים. התשובה שקיבלנו: מתחייבים להשלים את העבודה בתוך שבועיים מיום ביצוע ההזמנה, והעלות, בסביבות 10 אלפים שקלים.

תגובת עיריית הרצליה

תגובת העירייה: “צוות הפארק פועל לקידום השלמת בניית הדק והדבר יבוצע בהקדם. בשל הוונדליזם כלפי רכוש הציבור, נידרש באירוע הליך של עבודת חוקר שריפות, מטעם כיבוי אש, וצורך בהערכות שמאי לאומדן עלות הבנייה מחדש”.

שביל ה"דק" בפארק הרצליה שרוף. הדק שחור ומשני צידיו צמחייה.

שביל “דק” העץ בפארק הרצליה. צילום: שרון אונליין