מה קורה לעיריית הרצליה בעידן יריב פישר? פעולות פשוטות, מהותיות, שהן בבסיס ניהול תקין של עיר פשוט לא מתבצעות – גם לא לאחר מינוי חברו הטוב של ראש העיר, אלכס גולדשטיין, למנכ”ל העירייה.

ראש עיר לא נבחן ביכולתו להעלות סטורי עם שיר, או בזריקת ססמאות וכותרות – אלא בעבודה בשטח לעתים סיזיפית – מהניקיון ועד השבילים והתפקוד הכללי של המערכות העירוניות. עליו לוודא שהמערכות הללו עובדות כראוי. ובהרצליה, עושה רושם באחרונה, הן בתפקוד לקוי.

מעבר לתלונות מתרבות על לכלוך בעיר, שביל הדק בפארק הרצליה הוא דוגמה מובהקת להתנהלות עירונית בעייתית: לפני כחמישה שבועות, ב-5 בנובמבר, פרסמנו ב”שרון אונליין” כתבת המשך על כתבה קודמת. הכותרת הייתה: חודש וחצי מהשריפה: עיריית הרצליה לא טרחה לתקן ולפתוח חלק מפארק הרצליה. תגובת העירייה, ולא בפעם הראשונה, הייתה שאוטוטו זה קורה. בפועל: שביל הדק השרוף, פנינת טבע ייחודית בפארק, ממשיך להיות חסום. זאת ועוד – מביקור במקום עולה כי דבר לא נעשה לשינוי המצב.

ובמלים אחרות: לעיריית הרצליה לא הספיקו כמעט 3 חודשים כדי לתקן שביל דק שעלה באש בפארק שהוא מרכז טבע עירוני חשוב כל כך בעיר.

אז לפני שמחזירים את הדופק לעיר, או מפזרים ססמאות חסרות בסיס על סיום הפקקים בקרוב כדאי שהמנגנונים העירוניים ישובו לפעול כשורה. זה הבסיס לניהול עיר. מחדל שביל הדק מלמד שמשהו לא עובד במערכות העירונית.

המלצת המערכת: להתמקד בעשייה. את הסטורי אפשר להשאיר למספרי סיפורים מקצועיים.

שער הכניסה הנעול לאיזור הדק השרוף. על השלט כתוב: שטח עבודה אין כניסה

שער נעול בכניסה לאיזור בו הדק נשרף. צילום: שרון אונליין