כמעט אין רחוב ובית ברמת השרון, שלא מכירים אותו: איציק כהן, מנהל מחלקת התברואה של עיריית רמת השרון, מעל 40 שנה בתפקיד, אבל מי סופר. כהן פרש לגימלאות היום, 28 בנובמבר 2024, בטקס פרידה מרגש שנערך לכבודו בבית יד לבנים.

לאיציק כהן עדיין אין מחליף. כפי שנחשף במקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, ועדת המכרזים בראשות מנכ”לית העירייה, פרח מלך, בחרה במקומו במועמד, שלא עבר את תנאי הסף של המכרז (אין לו תואר אקדמי). לאחר החשיפה הבלעדית בשרון אונליין, בחירתו של דודי הררי, שניהל לפני כן את מחלקת התברואה במועצה האזורית הזעירה גן רווה (6,500 תושבים), הוקפא. טרם נבחר מועמד אחר.

איציק כהן בטקס הפרישה, מחובק עם גברת. מאחוריהם נשים וגברים יושבים על כסאות.

איציק כהן בטקס הפרישה. צילום: עיריית רמת השרון

איציק כהן, שגדל בגבול שכונת מורשה עם נווה רסקו, יחד ובאותו אזור עם הילד יצחק רוכברגר, החל את הקריירה שלו לפני כחמישים שנה כמוכר צעיר בקפיטריה של הקאנטרי קלאב העירוני. זקני רמת השרון, הודו בזמנו לאנשי מחלקת משאבי אנוש בעירייה, שקלטו את איציק לעבודה במחלקת התברואה, מהלך ששיפר באופן דרמטי את איכות הקפה בקאנטרי קלאב.

כהן התגלה מהר מאוד כשחקן נשמה במחלקת התברואה ברחוב מוריה. במשך שנים סייר בשעות הבוקר המוקדמות ברחובות ובבתים, הכיר כול בית וכל פינה, ואלפים רבים של תושבות ותושבים ברמת השרון מכירים אותו באופן אישי. דאג שייאספו את הפחים. החזיר לתושבים חפצים יקרי ערך שנזרקו בטעות. פעם נסע עד מזבלת חירייה, ושלה מתוך הר האשפה שקית מלאה בעשרות אלפי שקלים, שזרקה בטעות משפחה מרמת השרון.

כהן ידוע גם כאוהד שרוף ואדום של הפועל תל אביב.

איציק כהן מכין קפה בפיקניק בשדה. ליד שולחן עם מפה אדומה.

איציק כהן של פעם מכין קפה (לא מומלץ לשתות). צילום: עיריית רמת השרון

בטקס הפרידה ממנו נשא דברים סגן ראש העירייה, יעקב קורצקי, לשעבר שחקן כדורגל מקצוען בליגת העל. קורצקי גדל אף הוא בשכונת מורשה, יחד עם איציק כהן ורוכברגר. הוא הפך לנואם המרכזי בטקס הפרידה, לאור היעדרותם מהאירוע בבית יד לבנים, של ראש העיר, יצחק רוכברגר, ומנכ”לית העירייה, פרח מלך.

מהעירייה נמסר, כי ראש העיר, יצחק רוכברגר, טס לחו”ל הבוקר (28 בנובמבר 2024), ומנכ”לית העירייה לקחה יום חופש מסיבות אישיות. שניהם שלחו לאיציק כהן ברכות כתובות שהוקראו בטקס, והמנכ”לית צירפה גם מתנה אישית, בנוסף על מתנה קבוצתית.

בהנהלת העירייה הכחישו, כי ההיעדרות מהטקס קשורה לחילוקי דיעות, שהתעוררו לגבי מועד הפרישה המדויק של איציק כהן (הוויכוח היה על כמה שבועות, לכאן או לכאן, והעכיר את האווירה).

איציק כהן בטקס הפרישה, מדבר מאחורי דוכן נואמים עם מיקרופון. לידו גברת.

איציק כהן בטקס הפרישה. צילום: עיריית רמת השרון