האופציה שאושרה לתחילת התכנון היא הנת"צ השמאלי שמשמעותו נתיב תחבורה ציבורית לכל כיוון שיעבור במרכז הכביש ונתיב נסיעה בודד לכל כיוון לרכב פרטי. הביצוע יחל באמצע שנת 2023 וימשך כשנתיים, כך שהצפי לסיום העבודות הוא בעוד כחמש שנים
שרון יונתן
תושבי רמת השרון, תרשמו לפניכם: אם הכל יתבצע כמתוכנן, בעוד כחמש שנים, אי שם בסוף שנת 2025, ישתנה מראהו של הרחוב הראשי של העיר מקצה לקצה וזאת לאחר שמועצת העיר אישרה אתמול את הוצאת תכנית הנת"צ (נתיב תחבורה ציבורית) ברחוב סוקולוב לפועל.
מטרת הפרויקט היא להקצות נתיבים ייעודים לתחבורה ציבורית לרבות תחנות חכמות תוך שדרוג ופיתוח הרחוב. בכך מצטרפת רמת השרון ל- 17 רשויות מקומיות שכבר חתמו על השתתפות בפרויקט, כולל הרצליה השכנה. עלות הפרויקט ברמת השרון עומד על 80 מיליון שקלים ועוד סכום של עד 10 מיליון שקלים שתקבל הרשות כתמריצים. מדובר על נת"צ שיעבור ברחוב סוקולוב בלבד, מצומת הראשונים/השרף בדרום ועד צומת יבנה (הגבול עם הרצליה) בצפון. אורך הקטע הוא 1.7 ק"מ ורוחבו 30 מטרים.
בתום דיון אמש במועצת העיר אושרה אופציית הנת"צ השמאלי ברוב קולות של שבעה חברי מועצה (אבי גרובר, יעקב קורצקי, רביד פלד, עופר קליך, רמי בר לב, נטע זיו ובאצ'י אלקובי) לעומת ארבעה מתנגדים (גיא קלנר, עידן למדן, רוני בלקין וירון גדות) שתמכו באופציית הנת"צ הימני, כאשר דני לביא נמנע. חמישה חברי מועצה לא נכחו בדיון.
האופציה שאושרה, כאמור, היא נת"צ שמאלי (הנתיב השמאלי לכל כיוון ישמש לנתיב התחבורה הציבורית) מצומת קולנוע כוכב ועד צומת השרף/הראשונים, כאשר המשמעות היא כי נתיב התחבורה המיועד לתחבורה ציבורית לשני הכיוונים יהיה במרכז הכביש ומשם הנוסעים ירדו ויחצו את הכביש למדרכות. עקב כך, ישאר נתיב נסיעה אחד לכל כיוון עבור רכבים פרטיים, שינוי דרסטי לעומת שני הנתיבים שיש לכל כיוון כעת. בתכנון המפורט יוחלט לגבי הצד המערבי של הרחוב: האם לבחור באופציה של שביל אופניים או חניה בצידי הכביש. בצד המזרחי יהיו חניות אבל מספרם יקטן לעומת מספרם הנוכחי כיום.
לוח הזמנים לפרויקט הוא: התנעת הפרויקט – רבעון אחרון של 2020, תכנון מוקדם – שנת 2021, תכנון מפורט – שנת 2022, הליך מכרזי – חצי ראשון של שנת 2023, ביצוע – חצי שני של שנת 2023 ועד סוף חצי שני של שנת 2025 (שנתיים), סיום – רבעון אחרון שנת 2025.
תגובות