מכת גניבות רכוש ורכבים, ופריצות לבתים במערב ובדרום רמת השרון, ממררת את חיי התושבות והתושבים – ורשויות הביטחון והאכיפה עומדות חסרות אונים. בדרום מערב רמת השרון – התופעה הפכה למגפה: הבתים הפרטיים נפרצים, סרטוני מצלמות האבטחה מועברים למשטרה ולמוקדי האבטחה והשמירה, וכלום לא משתנה.

הפניות אל מערכת המקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, זורמות. “שלום, אנחנו תושבים שחווים פריצות וגניבות רכבים על בסיס שבועי. יש אפשרות לפרסם כתבה?”. פנייה שלמרבה הצער הפכה כבר לשגרתית.

צילום מתוך וידיאו של פורצים בפעולה. אחד הפורצים מסיע את הרכב המסומן הגנוב המסומן בעיגול אדום ושניים מהפורצים מתרחקים רגלית

אחד הפורצים מסיע את הרכב הגנוב ושניים מהפורצים מתרחקים רגלית ליעד הבא. צילום: פרטי

“רוכברגר הבטיח ביטחון אישי”

שכנים מספרים, כי הפורצים איבדו את הפחד, ובטח את הבושה. “לשכנים לידי הורידו סורג בקומה שנייה, לקחו מהבית מפתחות של רכב, ונסעו”, מספרת תושבת מערב העיר. “הם בדרך כלל מגיעים שניים או שלושה אנשים, ופורצים בכול פעם לבית פרטי אחר במערב רמת השרון”.

על אף שבתים רבים במערב רמת השרון מחוברים למוקדי אבטחה פרטיים, גם זה לא מרתיע את הגנבים.

תושב נוסף טוען: “ברחובות השכונה לבדם – היו 6 פריצות וגניבות בשלושת החודשים האחרונים, ועיריית רמת השרון פשוט לא עושה כלום. תכתבו בכתבה, שרוכברגר הבטיח בבחירות המוניציפליות, שדבר ראשון יחזיר לתושבים את הביטחון האישי. אבל המצב נהיה יותר גרוע.

תושבת נוספת אומרת: “היום גנבים נכנסים לי לבית, מחר זה יכול להיות מחבלים מהשומרון, שירצחו פה כמו הנוחבה”.

העירייה: אנחנו לא משטרה

תגובת עיריית רמת השרון: “מייד לאחר כניסת ראש העיר, איציק רוכברגר לתפקידו, במאי 2024, הוסיפה העירייה סיירי ביטחון שמסיירים באופן קבוע ברחבי רמת השרון. בנוסף, עיבינו את כוח הפיקוח, עד כדי הכפלתו, וכך גם לגבי תושבים מתנדבים”.

עוד נמסר מהעירייה, כי “בשבועות האחרונים נתפסו, במבצעים משותפים ם המשטרה, מספר חוליות רכב. יחד עם זאת – עיריית רמת השרון אינה יכולה להחליף את משטרת ישראל. אנו קוראים להגביר את האכיפה בעיר”.

פורצים לוילה בשכונה המערבית ברמת השרון

הפורצים בפעולה. צילום: פרטי