גם ביישובים סמוכי קו התפר, בהם כפר יונה, שמחו התושבים על חיסולו של בכיר חמאס, סלאח עארורי, בתחילת השבוע – אלא שבכפר יונה, בצד השמחה והדיווחים על קולות חפירות ביישובים סמוכים, העלה החיסול את מפלס החרדה של התושבים.
ראשת העירייה, שושי כחלון-כידור, שקבלה בתחילת השבוע על כך שהמדינה מותירה את תושבי כפר יונה "חשופים בצריח", שיגרה בהמשך השבוע מכתב למפקד פיקוד העורף, אלוף אורי גורדין קציר. במכתב היא קוראת לאלוף לבטל את החלטתו להפסיק את פעילות כיתת הכוננות הצבאית, "בני המקום", החל מ-25 בינואר – "החלטה שאינה מתכתבת עם המציאות המיוחדת בעורף, וודאי לא עם חיסולו של סאלח עארורי, בכיר בחמאס וסגנו של הנייה, על כל אשר יכול להשתמע מכך".

ישיבה בנושא ביטחון בעיריית כפר יונה. צילום: דוברות עיריית כפר יונה
כחלון כידור מציינת כי הופתעה מאוד מהחלטת הסגירה, שכן "אירועי 7 באוקטובר מהדהדים עדיין בקרב תושבי כפר יונה, כולל האפשרות לחדירת מחבלים". ראשת העיר מציינת במכתב את קירבתה של העיר למעבר 104 ומטול כרם, "המהווה מרכז טרור".
במכתב מציינת ראשת העיר כי מי שתצטרך לטפל במצב חירום, אם וכאשר, תהיה תחנת "שדות" האחראית על לא פחות מ-74 יישובים – ודורשת לשקול מחדש את ההחלטה.

המכתב של שושי כחלון כידור למפקד פיקוד העורף

תגובות