העדויות על כלבים מסוכנים המשוטטים בהרצליה ללא מחסום או רצועה ממשיכות לזרום למערכת המקומון הדיגיטלי שרון אונליין: הפעם מדובר בכלב פיטבול שתקף נער צעיר במרחב הציבורי.
“זה היה לפני כשנה, הבן שלי שהיה אז בן 13 היה בדרכו לבית ה ספר”, מספרת מ’, “הוא חיכה בתחנת האוטובוס מול תחנת מד”א בהרצליה הירוקה”.
שגרת הבוקר השלווה הופרה ברגע אחד כאשר גבר, שטייל עם שני כלבי פיטבול ללא מחסום פה, חלף על פני הנער: “אחד מהכלבים התנפל על הבן שלי, הוא קרע לו את הרגל. בתגובה בעלי הכלבים פשוט ברח מהמקום”.
במזל, האירוע התרחש מול תחנת מד”א העירונית – שם הגישו לו עזרה ראשונה ולאחר מכן הוא פונה לבית החולים – שם נאלצו לעשות לנער תפרים.
“בנוסף להכל הפצע הזדהם, כי כנראה הפה של הכלב הנושך היה מזוהם, והוא היה צריך לקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד במשך שבוע. היום, שנה אחרי, נשארה צלקת נוראית, שקע בשריר ועדיין המקום כואב לו כשהוא מתאמץ”, אומרת מ’.
חקירה בלי ענישה
ההורים המודאגים של הנער הגישו תלונה במשטרה בעקבות המקרה והיא מציינת כי תושבי השכונה שהיו עדים למקרה, ראו את בעלי הפיטבולים וכי יודעים במי מדובר. “המשטרה הזמינה חשוד לחקירה, אך הוא שוחרר ללא כל עונש”, היא מספרת.
זה לא משנה מה הגזע, אין טעם להכפיש גזע שלם בגלל מקרה אחד. כלב הוא כמו תינוק: אם לא מחנכים נכון, או מחנכים בצורה שגויה, התוצאה עלולה להיות מסוכנת. האחריות היא תמיד על הבעלים, לא על הכלב