בימים אלה מושק בפיצרייה הרעננית "פאצו פיצה" תפריט ייחודי שכולו מקדש את התוצרת החקלאית מגינת הירק הסמוכה למקום, פרי שיתוף הפעולה בין הפיצרייה לעיריית רעננה.
התפריט בהובלת השף אריק דרחני מתבסס על היבול הפורה והעונתי מהגינה החקלאית עם ירקות כמו קישואים, תרד תורכי, פלפלים חריפים ועשבי תיבול כמו בזיליקום, אורגנו ורוזמרין.
מעתה, לצד התפריט הקיים, ניתן להגיש פיצות לוהטות המתבססות על אג'נדת ה- farm to table ומגישות תוצרת חקלאית טרייה ורעננה בכל משולש.
דרחני, שתפיסת העולם של farm to table קרובה לליבו, אימץ את הגינה הקהילתית הסמוכה למסעדה ובעזרת עיריית רעננה גייס את התושבים בשכונת נווה זמר הסמוכה לטיפול וטיפוח בירקות, עשבי התיבול והפירות.
"מאז שהתחלתי את צעדי הראשונים במטבח, אני דוגל בקולינריה מקומית, קיימות וחיבור קהילתי. מכאן נולד הרעיון של גינות עירוניות אורבניות המעודדות חשיבה עמוקה על חומרי גלם. בנוסף, אני וצוות המסעדה החלטנו לחזק את הקשר עם הקהילה על ידי סיורים בגינה החקלאית והרצאות בנושא קיימות וחקלאות עירונית הנותנים ערך מוסף גם ל"פאצו פיצה" וגם לתושבי השכונה".
ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא: "המיזם עולה בקנה אחד עם העשייה הסביבתית הענפה הקיימת בעיר, כעיר ירוקה ברת קיימא, ואנו שמחים לקדמו ולסייע במינופו, להעשרת התושבים וחיזוק ערכי הנתינה והקהילתיות".
תגובות