פאי רועים הוא מאפה שמקורו במטבח הבריטי או המטבח האירי. הוא נחשב מזון מהיר ושכיח מאוד במטבח הבריטי. אז אם בא לכם להרגיש קצת חו"ל, לפחות קולינארית – הנה מתכון קל וטעים לפאי טעים!

מצרכים

  • תבנית 20×30
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 400 גרם בשר טחון
  • שני בצלים קצוצים דק
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כמון
  • מעט כורכום

אופן ההכנה

להרתיח מים בסיר ולהכניס את תפוחי האדמה עד שיתרככו.
בינתיים מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוציאים כף מהבצל החוצה ומוסיפים את הבשר טחון.
מטגנים עד שמשנה את צבעו, מידי פעם תפוררו אותו עם מזלג.
מוסיפים כפית פפריקה, חצי כפית פלפל, רבע כפית כמון ומלח לפי הטעם.
מטגנים עוד דקה שתיים וסוגרים.
מסננים את התפוחי אדמה טוב, מוסיפים כף שמן זית מלח, פלפל, מעט כורכום ואת הבצל המטוגן שהשארנו בצד.
מועכים לפירה וטועמים, אם חסר מלח תוסיפו.
משמנים תבנית ומסדרים חצי מכמות הפירה בשכבה אחת, מעליה מסדרים את הבשר טחון ומעל שכבה נוספת של הפירה.
מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש 180° בערך חצי שעה,  עד שהשכבה העליונה משחימה מעט.

* אפשר בהחלט להגיש כפירה ובשר טחון מעל (מבלי להכניס לתנור).
* תשתמשו בתפוחי אדמה לבנים, אלה שמיועדים לבישול ואפייה ולא לטיגון!

בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום

קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן