החגים מאחורינו וזה הזמן לחזור למתכון השבועי שלנו ביום חמישי – והיום גאלט כרובית, סוג של קיש פתוח

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

מצרכים לבצק:

אפשר להכין את הבצק ואפשר גם לקנות בצק פריך מלוח  (הכי קל).

אם רוצים להכין אז:

כוס וחצי קמח

100 גרם חמאה קרה

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

ביצה

כף מים

ואם קונים, משתמשים בחצי חבילה של בצק חותכים את הקצוות שיהיה מעין עיגול.

מצרכים למלית:

כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים

בצל בינוני קצוץ

30 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית

100 גרם גבינה קשה (בולגרית/ פטה/ צפתית קשה / עיראקית)

שתי כפות גבינת שמנת.

מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

ללוש במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק עד שמתגבש לבצק (בסוף לעזור לו קצת עם לישה ביד, לא יותר מידי).

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר חצי שעה.

בינתיים מכינים את המלית:

מטגנים את הבצל עם החמאה או השמן, מוסיפים את הכרוביות וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.

לתבל במלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט.

הרכבת הגאלט:

מניחים נייר אפייה ומעליו מרדדים את הבצק  לעיגול בקוטר של 40 ס"מ בערך, מורחים במרכז את הגבינת שמנת, משאירים 2-3 ס"מ בקצוות נקיים.

מניחים גם את הכרוביות ומפזרים מעל גבינה קשה (איזה שתרצו).

מקפלים את הקצוות ומורחים אותם בביצה ומעט שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש 180°מעלות  בערך 40 דקות.

הגאלט מוכן כשהוא מזהיב יפה גם בתחתית.

כמה דברים:

אפשר להחליף את הכרובית בכל ירק שתרצו (פטריות/ בטטה/ ברוקולי/ קישוא)

אפשר להשתמש בכמות גדולה יותר של גבינות ולוותר על הירק במקרה כזה תוסיפו גבינות כמו קשקבל/ צהובה/ מוצרלה

בתיאבון

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום

קמליה שלום


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן