השילוב של תפוחי אדמה רכים עטופים ברוטב שמנת הוא שילוב מנצח, וזה בדיוק המתכון שלנו השבוע: גראטן תפוחי אדמה. מתאים מאוד לארוחת ערב מושלמת או בראנץ' מפנק במיוחד.
מכינים ב-5 דקות ועוד כשעה בתנור. קל!
מצרכים
- 4 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות דקות מאוד
- 2 שמנת לבישול או מתוקה (אפשר להמיר בשמנת אחת + כוס חלב)
- כוס מוצרלה מגורדת
- 30 גרם חמאה רכה
- כפית מחוקה מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-200°.
לערבב הכל יחד בקערה, כך שכל תפוחי האדמה יהיו עטופים ברוטב.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה את פרוסות תפוחי האדמה (אפשר לסדר בצורת מניפה ואפשר גם סתם להניח).
לשפוך מעל את שאר הרוטב.
להכניס לתנור ל-45 דקות עד שעה.
הגראטן מוכן שתפוחי האדמה רכים ושחומים מלמעלה (תבדקו בעזרת מזלג).
אפשר לקשט במעט שמיר קצוץ ולהגיש לצד סלט טעים.
בתיאבון!

קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן
תגובות