ארוחה שלמה בסיר אחד – זה כל כך פשוט וקל, בריא והכי טעים שאכלתם: סיר של ירקות עם פילה דג ברוטב פיקנטי. בלי הרבה הקדמות – מתחילים!
מצרכים
- שני תפוחי אדמה
- שתי בטטות
- שלוש עגבניות אדומות
- בצל אחד
- גמבה
- פלפל חריף אחד
- 6 שיני שום
- 4 פילטים של דג (אמנון, דניס… מה שתרצו)
לרוטב
- שתי כפות אריסה פיקנטית (אפשר פחות)
- כף גדושה פפריקה
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- רבע כפית כורכום
- חצי כוס שמן זית / קנולה
- כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט הכוסברה ומניחים בצד.
חותכים את כל הירקות לרצועות עבות (את התפוחי אדמה פחות עבה) ומניחים בסיר שטוח שמתאים לתנור (אפשר גם תבנית) שופכים מעל 3/ 4 מכמות הרוטב, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200°.
לשארית הרוטב מוסיפים את הכוסברה ומכניסים את הדגים כך שכל הרוטב יעטוף את הדגים.
ברגע שהירקות מתרככים ומקבלים קצת צבע (בערך 40 דקות עד שעה) מוציאים מהתנור ומניחים מעל הירקות את הדגים עם כל הרוטב שבקערה, מזלפים עוד מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהדגים מוכנים.
מוציאים ומגישים חם.
בתיאבון!!!
קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן
תגובות