אין מושלם יותר מארוחה בסיר, בלי ללכלך יותר מידי כלים ובלי להיות שעות במטבח: עוף ותפוחי אדמה רכים עטופים ברוטב עגבניות מלטף! מושלם לסוף שבוע.
מצרכים
- 6 שוקיים נקיים מעור
- 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לשישיות או שמיניות (תלוי בגודל)
- שתי עגבניות אדומות מגורדות או חצי קופסא עגבניות מרוסקות
- בצל גדול פרוס דק
- כף פפריקה
- רבע כפית פלפל
- רבע כפית כורכום
- כף אבקת בצל
- רבע כפית בהרט
- מלח לפי הטעם
- כף סילאן טבעי
- רבע כוס שמן זית או קנולה (4-5 כפות)
אופן ההכנה
בסיר שטוח וגדול – להוסיף את השמן ולטגן טוב את השוקיים מכל הצדדים.
להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן מספר דקות עד שהבצלים ישחימו גם.
להוסיף את תפוחי האדמה ואת כל התבלינים.
להוסיף את העגבניות ולערבב את הכל יחד.
להוסיף מים רותחים עד כיסוי התפוחי אדמה.
להביא לרתיחה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל כשעה וחצי.
מידי פעם לנער את הסיר שכל הרוטב יתערבב.
הסיר מוכן כשהרוטב מצטמצם ותפוחי האדמה רכים!
הערות
* מידי פעם לנער את הסיר שכל הרוטב יעטוף הכל ולא לערבב עם כף שתפוחי האדמה לא יתפרקו.
** אם הרוטב מצטמצם מהר מידי אתם על להבה גבוהה מידי, תחלישו ותוסיפו עוד קצת מים רותחים.
בתיאבון!
קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן
תגובות