חמישי הגיע וזה הזמן למתכון השבועי שלנו והפעם עוגת תפוחים הפוכה. יצאנו לדרך:

אפשר להכין בתבנית קוגלהוף נמוכה או אינגליש קייק רחבה. נתחיל עם שלושה תפוחים חתוכים לקוביות, כף גדושה סוכר חום, חצי כפית קינמון. לערבב יחד ולהניח בקערה בצד להמשך.

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

חצי כוס סוכר

1 סוכר וניל

חצי כוס מיץ תפוזים

חצי כוס שמן

כוס וחצי קמח תופח

אופן ההכנה:

להקציף במהירות גבוהה את הביצים יחד עם הסוכר והסוכר וניל 4 דקות.

להוריד מהירות למינימום ולהוסיף את השמן ואחר כך את המיץ תפוזים.

להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהכל נטמע (לא יותר!)

אפשר לערבב עוד קצת בתנועות קיפול לוודא שלא נשארו גושי קמח.

לשמן את התבנית טוב בחמאה או שמן.

להניח חצי מכמות התפוחים התחתית.

לשפוך חצי מכמות הבלילה מעל התפוחים ומעל את שאר התפוחים.

להוסיף את שאר הבלילה.

להכניס לתנור שחומם מראש 170°

ל- 25-30 דק'.

עד שקיסם יוצא טיפה לח עד יבש.

להניח להתקרר היטב ולהפוך לקערת הגשה.

לפזר מעל אבקת סוכר או לזלף מעט דבש/ מייפל.

מספר הערות:

*התבנית חייבת להיות נון סטיק או סיליקון, אם אין לכם, תניחו בתחתית נייר אפייה.

* אפשר לסדר בתחתית גם רצועות דקות של תפוח לצורת מניפה.

* את ההפיכה יש לעשות שהעוגה התקררה לגמרי.

בתאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום

קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן

קמליה – אוכל שנעשה באהבה!


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן