מה מתאים יותר כתוספת מפחמימה בריאה, טעימה וקלה להכנה? מתכון לבורגול ירקות – תוספת חמה לארוחת צהריים, או תוספת קרה לסלט.
- כוס בורגול בינוני או עבה שטוף ומסונן
- שלושה גבעולי סלרי עם העלים
- שני גזרים
בצל בינוני - כוס מים רותחים (אותה כוס שמדדנו את הבורגול)
- מעט שמן זית או קנולה
- כפית מרק עוף (או חצי כפית מלח)
- מעט פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון ומעבירים לסיר עם מעט שמן לטיגון קל (בערך 3-4 דקות).
מוסיפים את הבורגול ומתבלים בכל התבלינים.
מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים.
מכסים במכסה ומעבירי ללהבה הכי נמוכה לרבע שעה.
מערבבים ומכבים את הגז.
משאירים עם מכסה סגור עוד רבע שעה.
מערבבים ומגישים.
* אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא קטן, חתיכת דלורית, בטטה קטנה…
** מומלץ לקשט במעט פטרוזיליה
שיהיה בתיאבון!
תגובות