את המתכון הזה כולם יאהבו – גם ילדים שלא אוהבים בצל (מניסיון): מתכון לקציצות בקר טעימות בטירוף, עם רוטב מתקתק של בצל מקורמל.
הקציצות מוגשות לצד אורז לבן, פירה, קוסקוס או סתם בתוך לחמנייה.
מתכון שווה ביותר!
לקציצות
- חצי קג בשר טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 בצל קטן קצוץ ומטוגן (לא חובה אבל מוסיף המון)
- תפו"א קטן מגורד דק וסחוט היטב
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית כורכום
- רבע כפית מכל אחד: פלפל, כמון ובהרט
- כפית פפריקה
- כף שמן
לערבב הכל טוב ולהניח למנוחה של חצי שעה.
לרוטב
- שלושה בצלים פרוסים דק מאד
- רבע כוס שמן
- כף אבקת מרק עוף
- כף סוכר חום
- חצי כפית מכל אחד : פלפל, בהרט, פפריקה, כורכום.
- שלוש כוסות מים
אופן ההכנה
בסיר שטוח ורחב לטגן את הבצלים עם הרבה סבלנות עד שמזהיבים ושחלקם יהיו כבר חומים.
להוסיף את כל התבלינים לעוד דקת טיגון ואז להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולהתחיל להוסיף את הקציצות .
לבשל כרבע שעה עם מכסה סגור על להבה בינונית (אם מבעבע מאד, תנמיכו קצת את הלהבה).
להרים את המכסה חלקית ולהמשיך לבשל עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
בערך 40 דקות בישול.
תגישו על מצע של פירה, אורז, קוסקוס או סתם בלחמנייה.
תודו לי אחר כך (:
בתיאבון!
קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן
תגובות