פתיתים זהו מצרך שניתן למצוא כמעט בכל בית, כשמצרפים לכך חזה או טופו אפשר לייצר מעדן. לפניכם מתכון קל ופשוט למנה שמכינים בעשר דקות והילדים עפים עליה (גם המבוגרים).
מצרכים:
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות או חבילת טופו חתוך לקוביות.
חצי חבילה פתיתים אפויים (קוסקוס)
4-5 כפות שמן זית או קנולה
בצל בינוני קצוץ דק
שן שום כתושה
כפית רסק
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית סוכר / סוכר חום
חצי כפית מלחמעט פלפח שחור
צילי גרוס (לפי מידת החריף שתרצו)
מים רותחים לפי הצורך.
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר מתאים
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את החזה עוף / טופו והשום ומטגנים קלות.
מוסיפים את כל התבלינים תוך כדי עירבוב ובסוף את הפתיתים והרסק.
מטגנים הכל יחד עוד שתי דקות ורק אז מוסיפים מים רותחים, שיכסו במעט את הפתיתים.
מכסים את הסיר עם מכסה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה!
אחרי רבע שעה, פותחים, מערבבים וטועמים. אם צריך תוסיפו מלח.
מכבים את הלהבה וסוגרים שוב את הסיר למנוחה של חמש דקות.
לערבב בעזרת מזלג ולפורר את הפתיתים!
אפשר להוסיף בצל ירוק!
בתיאבון!
איזה רסק צריך לשים?