פרגיות ופרחי כרובית זו מנה קלה להכנה מושלמת לסוף השבוע.
המצרכים:
6 יחידות סטייק פרגית.
כרובית בינונית חתוכה לפרחים
בצל גדול קצוץ גס
שן שום קצוצה
מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית פפריקה מתוקה או חריפה
כפית דבש/ סיחאן טבעי
חופן עלי כוסברה קצוצים.
שליש כוס שמן
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עם השמן להזהבה קלה.
מוסיפים את הפרגיות וצורבים קלות משני הצדדים.
מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את השום, התבלינים והדבש ומערבבים.
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית עד שהפרגיות מתבשלות והכרובית רכה.
רצוי להעביר לתנור לעוד 10 דקות להשחמה.
מקשטים בכוסברה ומגישים.
ברגע שהכרובית מתרככת לא לערבב. אפשר לנער קלות את הסיר או להיעזר בכף ולהרטיב את הכרוביות עם הרוטב.
אפשר להוסיף גם לימון סחוט בסוף.
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן
קמליה שלום. צילום: פרטי
תגובות