מדובר בעיקר במאות עצי פקאן שנכרתו לטובת הקמת השכונה שתיבנה מצפון לשכונת נווה גן הנוכחית. שלום בר טל, תושב השכונה, זועם: "מה שהייתה עד ימים אחדים פנינת טבע הופכת לפרוייקט נדל"ני שיכיל אלפי דירות במגדלי בטון וזכוכית". העירייה: "יינטעו בשכונה והסביבה מעל 2,000 עצים כך שבמאזן הסופי יתווספו כ- 1,600 עצים באיזור"
שרון יונתן
בתמונה: כריתת עצי הפקאן. צילומים: שלום בר טל
רמת השרון מתרחבת אבל מתברר שיש תושבים שזועמים על הרס השטחים הירוקים. לאחרונה החלו עבודות הפיתוח להקמת שכונת נווה גן צפון שתוקם מצפון לשכונת נווה גן הנוכחית, ממזרח לנתיבי איילון ומדרום לכביש 5.
כחלק מעבודות הפיתוח נכרתו בשבוע האחרון מאות עצי פקאן וותיקים על שטח של עשרות דונמים. תושבים בשכונת נווה גן זועמים על כך, כפי שאמר השבוע שלום בר טל, תושב השכונה ל"שרון און ליין": "הכפר הירוק כבר לא ירוק. מראות השדות הירוקים נעלמים בקצב עבודת הבולדוזרים הענקיים שעלו על הקרקע החקלאית והופכים אותה לאבק חום או שחור, המראות קשים לחובבי הטבע והסביבה. מה שהייתה עד ימים אחדים פנינת טבע הופכת לפרוייקט נדל"ני שיכיל אלפי דירות במגדלי בטון וזכוכית. באיזו רשעות וערלות לב, רצחו את פינת הקסם, הירוק המועט שנותר בגוש המרכז לטובת עוד מגדלי בטון וזכוכית. במקום העצים הכרותים קיבלנו סרטי פלסטיק אדום/לבן לסימון שטחי קרקע נוספים שנדונו לכליה".
בר טל טוען כי היה ניתן להתנהל אחרת: "עקירת עצים מחוייבת באישור מיוחד של היערן הראשי וגם העירייה יכלה לפעול אחרת ולא לכרות עצים, אלא להעבירם למקום אחר בשטחי העיר. יכלו גם לתכנן את הבניה כך שהעצים יישארו כריאה ירוקה בפרוייקט הנבנה, לתכנן כך שהבניה החדשה לא תפגע בערכי טבע. גם בתל אביב השאירו עצים במרכזם של כבישים כמו ברחוב קינג ג'ורג' ועשרות מקומות אחרים. כמו גם ההחלטה להשאיר את השטחים העצומים מצפון לרמת אביב ג' כאזור ירוק, כך המקום מושך אליו אלפי מטיילים".
בעירייה דוחים את הטענות ומסרו בתגובה: "כל העצים שניתן היה להעתיק מתוואי השכונה החדשה הועתקו. מה שנגדע הם בעיקר מינים פולשים כמו שיטה מכחילה ועצים שלא ניתן להעתיק. פקאנים שלא נמצאים בשטחי הבינוי יישארו על תילם. מאידך, יינטעו בשכונה והסביבה מעל 2,000 עצים כך שבמאזן הסופי יתווספו כ- 1,600 עצים באיזור.
.
.
תגובות