במהלך חודש דצמבר חלה עלייה במכירת דירות חדשות בישראל, בניגוד למגמה מאז 7 באוקטובר; כך עולה מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) ואגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר.
בדיקה מיוחדת שערך אתר מדלן עבור ynet ו"ממון"מגלה אילו ערים מובילות את מגמת ההתאוששות בענף הנדל"ן מאז פרוץ המלחמה – בהיבט של ביקושים לדירות. בראש הטבלה: רמת השרון והרצליה.
במדלן בדקו פניות שהתקבלו לדירות למכירה ב-3 מועדים שונים: בשבוע הראשון של פברואר 2023, בשבוע הראשון אחרי 7 באוקטובר ובשבוע הראשון של פברואר 2024. פנייה הוגדרה כל פעולה שבמהלכה יוצר הגולש קשר עם מפרסם המודעה, שמעידה על התעניינות ורצינות בקניית נכס – דרך טלפון, וואצאפ וטפסי התקשרות.
מהבדיקה עולה כי רמת השרון רשמה זינוק של 1,517% בפניות לעומת השבוע הראשון למלחמה. זו עלייה של 29% גם ביחס לתקופה המקבילה של 2022. מייד אחרי רמת השרון, שכנתה הצמודה הרצליה שבה שיעור הפניות גדל ב-1,300%. אחרי רמה"ש והרצליה העיר הגדולה הבאה בטבלה היא נתניה, עם עלייה של 895% בפניות.
תגובות