ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא, פרסם אתמול (שני, 19 באוגוסט 2024), פוסט ארוך בפייסבוק – בו הוא מסביר מדוע הוציא צווי סגירה כדין לבית כנסת אחד שנפתח במקום בית קפה ברחוב אחוזה, ובית כנסת שני שנוהל בדירה בבית מגורים משותף בשכונת נווה זמר. בשני המקרים ההליך החוקי החל בתלונה של שכנים שמתגוררים בשני הבניינים.
מטה חירום פיראטי
ברוידא כתב בפוסט: “עשיתי לי כלל כאיש ציבור – להתעלם מבוטים ופרופילים מזויפים. אבל כאשר גורם אלמוני, מפיץ לאחרונה כזב וסילוף ברשתות החברתיות בעיר ובווטסאפ, תחץ הכותרת ‘מטה חירום’, ויוצר לחינם מתחים ופגיעה במרקם היחסים בין אוכלוסיות העיר, לא אשב מנגד. זו לא דרכה של רעננה”.
“הקמפיין הציני של האלמוני, המכונה ‘מטה חירום’ מתנהל מאז הבחירות, בעיקר ברשתות המזוהות עם הציבור הדתי. הכול תחת מעטה של הסתרת הזהות ותוך כדי חסימת המשתתפים מלהגיב או להיות מעורבים בשיח. השבוע פרסם האלמוני האשמות נגדי ונגד עיריית רענּנה, כביכול על הוצאת צווי סגירה לבתי כנסת. לא היה ולא נברא”.
בית הכנסת באחוזה
ברוידא: “בואו נדבר על עובדות. במקרה אחד התקבלה באגף מהנדס העיר תלונה של תושבי בניין משותף במרכז רחוב אחוזה, כי בית הקפה בבניין הממוקם בחזית אחוזה, נסגר, והמקום הושכר לטובת בית כנסת. החוק אינו מתיר שינוי ייעוד ברחוב אחוזה ממסחר לבית כנסת”.
בית הכנסת בנווה זמר
המקרה השני, שאליו מתייחס ראש עיריית רעננה בפוסט בפייסבוק, נוגע לנציג תנועת חב”ד בשכונת נווה זמר החדשה, הרב רפאל ברבי, שמנהל את הפעילות ברעננה בצוותא עם רעייתו, הרבנית עדנה.
ברוידא כתב: “במקרה השני טען המפרסם הפיקטיבי, על סגירה כביכול של בית כנסת בשכונת נווה זמר של הרב ברבי, מזרם חב”ד. גם במקרה זה התקבלה באגף מהנדס העיר תלונת שכנים בבניין משותף בו מתגורר גם הרב ברבי. נאמר, כי הרב ורעייתו הפכו את דירתם לבית כנסת ולסניף חב”ד. גם במקרה זה מדובר בעבירה על כל המשתמע”.
“כשם שלא פותחים פאב או בית קפה בדירת מגורים, אין אפשרות להמיר דירה פרטית למשרד, או לבית תפילה לכל דכפין. הרב ברבי סירב לניסיונות לשיח מכבד מצד הפיקוח העירוני ולכן הוצא צו שופט לכניסה לדירה”.
איאבק בבריוני מקלדת
ברוידא סיכם: “התעקשתי על קואליציה של אחדות, הנותנת ביטוי לכל המגזרים בעיר. בעיר פועלים עשרות מוסדות דת ובתי תפילה היקרים לליבי, שעושים פעילות קודש לצד מוסדות פנאי, בילוי, תרבות ובידור. אני פוקד את אלה וגם את אלה… לא אתן לבריוני מקלדת להפיץ שקרים, שיסוי ופלגנות”.
שלום.
מתי ימשיך רחוב שמעון פרס לכבישים 2 ו-20?
חיים ברוידא הוא ראש העיר הכי טוב שרעננה ידעה.
ראש עיר שרואה את טובת הכלל בשכונה בעלת ציביון חילוני.
ישר כוח!
שלום מר ברוידא אני דייר שגר בבניין וחושב שכל מה שכבוד הרב עושה אינו מהווה מטרד ההיפך הוא הנכון משפחה טובה שתורמת לכלל, אני בין המתפללים שמגיעים ברצון ולא בכח, וחושב שכל מה שנעשה לו זה עוול הדירה שלו רגילה לחלוטין ואין שום סממן לבית כנסת ומחיצות כפי שנאמר. כן ירבו אנשים ומשפחות כמותן שעוזרות ותומכות גם ביהודים וגם בערבים כאחד.
אם משלמים שכ”ד למה למנוע בית כנסת במקום בית קפה?
אנחנו זקוקים ליותר רוחניות
קפה יש מספיק
ראשי העיר של רעננה והרצליה.כל הכבוד לכם שאתם לומדים מכפר סבא.
הלאה המיסיונריות הדתית
ברוידא מנסה להיות חולדאי, לבנות את עצמו משנאת הדתיים, ותרוצים לא חסר לו
סערה מדומה. מי שפתח בית כנסת בדירה שלו ידע שזה זמני. יוזמה מגוחכת. דירת מגורים אינה יעד לזרם מבקרים קבוע. אחרת בכל בניין היו כמה בתי עסק. רעיון כושל בשביל לקבל. כותרות. פתטי שיש לאנשים ראש לזה בתקופה שכזו.