ירי הטילים מאיראן והנזקים הקשים בעורף חידדו את הצורך במקלטים וממ”דים ראויים בבניינים ישנים, כשהדרך הטובה ביותר לכך היא התחדשות עירונית.

ברמת השרון יש כמה פרויקטים שתקועים במשך שנים ארוכות, כפי שעולה ממכתבו של עו”ד אייל באום, שמייצג שני בנייני מגורים המיועדים לפינוי-בינוי ברחוב סוקולוב וברחוב מוריה (שמקביל לרחוב סוקולוב ממערב לו, דרומית לשדרות ויצמן).

עו”ד אייל באום שיגר, בעניין זה, מכתב לחברי מועצת העירייה, שמכהנים כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רמת השרון.

“פנייה זו באה לעולם”, כתב, “לאחר שנים של פניות קודמות, הן בצינורות המקובלים מול בעלי התפקידים בעירייה והן פניות קודמות לחברי המועצה לדורותיהם. המבצע האחרון, ‘עם כלביא’, הוכיח מעל לכל ספק את נחיצות אמצעי מיגון חדשים כי הדבר מציל חיים”.

לדבריו, דוגמא לסרבול העירוני סביב הנושא הוא בניינים ישנים ברחובות סוקולוב 65 ומוריה 36, שממתינים להתחדשות עירונית למעלה מ-13 שנה.

בסיכום מכתבו הוא כותב: “בחרתי לכתב את כלל חברי המועצה כיוון שמדובר בביטחון חיי אדם. הגיע העת לפעול בנחישות כדי שהבניינים הישנים בעירנו יכללו ממ”דים חדשים בסבב (הטילים) הבא”.