איך אנחנו שוברים את הראש – מה להכין לילדים? בוקר…צהריים…ערב…ועכשיו כשחוזרים ללימודים – גם מה למרוח בכריך?! הנה פתרון קל, טעים ובריא: קציצות טונה שילדים ממש אוהבים! הן טעימות, בריאות ומשתלבות בכל ארוחה. אההה.. כן, והן גם מחליפות את הכריך.
מכינים אותן בקלי קלות, לא יותר מ-15 דקות ואז לתנור. אפשר לטגן ואפשר גם לאפות.
מצרכים:
- 2 קופסאות טונה מסוננות משמן
- תפוח אדמה בינוני מגורד דק
- קישוא גדול מגורד דק (לא מרגישים ולא רואים אותו בקציצה)
- בצל בינוני קצוץ דק
- שתי כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- ביצה אחת
- 3 כפות פירורי לחם
- כפית מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
סוחטים היטב את כל הירקות מנוזלים (חשוב מאוד!) ומערבבים את כל המצרכים.
יוצרים קציצות (בערך 20) ומטגנים בשמן חצי עמוק.
אם רוצים לאפות, משמנים נייר אפיה על גבי התבנית, מניחים את הקציצות ומרססים אותן בשמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200°, בערך רבע שעה, עד שהקציצות שחומות.
אמרתי קל, נכון…? אז שיהיה בתיאבון!
תגובות