ממשיכים באווירה סתווית – והפעם, תבשיל ביתי טעים בלי להסתבך ובלי לטגן את הקציצות

לקראת סוף השבוע מוזמנים ליהנות מתבשיל ביתי, טעים בלי להסתבך יותר מידי ובלי לטגן את הקציצות!
מנה מושלמת לארוחת שישי!

לקציצות

  • 300 גרם בשר טחון
  • תפוח אדמה קטן מגורד דק
  • כף פירורי לחם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • בצל קטן קצוץ דק
  • מלח, פלפל
  • מעט פפריקה
  • מעט ראס אל חנות (אם אין, אז קצת כמון)
  • מעט כורכום

לערבב הכל לעיסה אחת.
לגלגל לכדורים קטנים ולהניח במקרר.

לתבשיל

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ)
  • בצל בינוני קצוץ גס
  • מלח ופלפל
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • כף סילאן או דבש
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • שליש כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל עד השחמה.
להוסיף את תפוחי האדמה ולהמשיך לטגן להשחמה קלה.
להוסיף את כל המצרכים (למעט הקציצות) ולהמשיך לטגן 2-3 דקות.
להוסיף מים רותחים עד כיסוי התפוחי אדמה ועוד קצת.
ברגע שהכל מבעבע, לערבב ולהחליש את הלהבה.
להניח בזהירות את הקציצות.
אחרי 5 דקות, להזיז בזהירות את תפוחי האדמה שהקציצות ייכנסו ביניהם (אפשר כם קצת לנער את הסיר, אבל הכל בזהירות)/
לבשל על להבה בינונית בערך חצי שעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מצטמצם!
בתיאבון!

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן