גם בריא, גם טעים, וגם קל! קציצות קינואה אפויות – עם מלא מלא ירקות

הנה מתכון שבועי לקינואה וירקות: מתכון קל להכנה שמשלב המון מרכיבים בריאים ולא דורש הרבה עבודה. תכינו ותודו לי אחר כך 🙂

מצרכים:

  • כוס קינואה אדומה או לבנה או שניהם
  • גזר אחד גדול
  • קישוא או זוקיני
  • בצל בינוני
  • רבע דלורית קטנה (אפשר גם חתיכה של דלעת)
  • בטטה קטנה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • שתי ביצים
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כף פירורי לחם
  • מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט וקצת קינמון

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה במים עם מעט מלח עד שמתרככת (כמו שמבשלים פסטה).
מסננים טוב מנוזלים ומעבירים לקערה.
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות קיצוץ דק מאד.
סוחטים טוב מנוזלים ומעבירים לקערת הקינואה.
מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים לעיסה אחת.
משמנים טוב טוב נייר אפייה על גבי התבנית.
יוצרים קציצות בעדינות ומניחים על גבי הנייר אפיה בזהירות.
מרססים בשמן מעל ולתנור – בערך 20 דקות, 200°. הקציצות מוכנות כשהן משחימות יפה ונפרדות מנייר האפייה בקלות.

בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן