עוף עם אורז והמון גזר – תבשיל קל וטעים, שמגישים על מגש גדול במרכז השולחן

אושפלו הוא מאכל בוכרי טעים וגם עם מרכיבים בריאים – עוף, אורז והמון גזר. מגישים אותו על מגש גדול למרכז השולחן – ומובטח לכם שהוא יגנוב את ההצגה! באופן מפתיע, התבשיל הזה ממש לא מסובך להכנה. אז תעקבו אחרי ההוראות ותתחילו לקצור מחמאות.

מתכון לאושפלו - קמליה שלום
אושפלו. תתכוננו לקצור מחמאות

מצרכים

  • 8 שוקיים של עוף
  • 3 כוסות אורז בסמטי מושרה לפחות חצי שעה במים.
  • 2" בצלים גדולים
  • 10 גזרים גדולים חתוכים לרצועות בעובי של בערך חצי ס"מ × 2 ס"מ (פחות או יותר… אבל זה חשוב)
  • חצי כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל גרוס
  • ראש שום

אופן ההכנה

לטגן בצל עם שמן עד שמזהיב ממש!!
להוסיף את העוף ולתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס.
לבשל עם מכסה סגור רבע שעה. מידי פעם לערבב.
להוסיף את הגזרים וראש שום.
להוסיף מים רותחים עד גובה הגזר ולבשל מספר דקות עד שהגזר יתרכך מעט.
לערבב בעדינות עם העוף.
לסנן את האורז, להוסיף לו כפית מלח גס ולערבב.
לשטח את האורז מעל הגזר ולהוסיף מים רותחים עד לגובה של 1 ס"מ מעל האורז.
לבשל מספר דקות ללא מכסה ולערבב מידי פעם את האורז בעדינות, להשתדל לא לערבב את העוף והגזר שלמטה!
בשלב הזה האורז כבר אמור לקבל את הצבע החום.
כשרוב המים מתאדים (בערך 5 דקות) ליצור חורים עד תחתית הסיר (מעין ארובות שהאדים יעלו למעלה), לכסות במכסה ולבשל על להבה נמוכה מאוד
בערך חצי שעה עד 40 דקות.

להגשה, יש להפוך את הסיר במכה אחת למגש גדול. בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן