לא תאמינו, אפשר לאכול בריא וגם טעים – ממש כמו המתכון הזה

מי אמר שבריא בא על חשבון טעים?! הנה מתכון נפלא, של קציצות עדשים כתומות, שיוכיח לכם אחרת. עקבו אחרי ההוראות וקבלו קציצות כתומות, רכות וטעימות!

קציצות עדשים כתומות

מצרכים:

  • כוס עדשים כתומות מבושלות במים לריכוך קל ומסוננות היטב.
  • שני גזרים מגורדים דק
  • שני קישואים מגורדים דק
  • בצל בינוני מגורד
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ענף סלרי אחד עם העלים קצוץ
  • מלח, פלפל
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית כורכום
  • שתי ביצים
  • כפית אבקת אפיה
  • שתי כפות פירורי לחם / קמח

אופן ההכנה

לחמם תנור ל 180°
להניח על גבי תבנית נייר אפייה ולשמן אותו.
לסחוט את הירקות היטב ולערבב את כל המצרכים בקערה.
ליצור קציצות קטנות / בינוניות ולהניח על גבי הנייר אפיה.
לרסס שמן מעל או למרוח קצת שמן בעזרת מברשת.
להכניס לתנור, בערך רבע שעה, עד שהקציצות שחומות מעט ומתנתקות מהנייר אפייה בקלות.

כמה הערות

  1. 1. אפשר לקצוץ את כל הירקות בקוצץ מזון לקיצוץ דק.
  2. 2. אפשר להוסיף חצי בטטה או חתיכת דלורית.
  3. 3. אין דרך ליצור קציצות ממש הדוקות,  אז, יש להדק מעט עם היד ולהניח בזהירות על גבי התבנית. אל דאגה הן  יתייצבו בתנור.

.

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן