אם גם אתם מחפשים משהו קצת יותר קליל אחרי רצף ארוחות החג, הנה מתכון קוטף מחמאות שהוא מעדן אמיתי

אחרי כל החגים עם כל הארוחות הכבדות, הגיע הזמן למשהו קצת יותר קליל לארוחת ערב חג או לשבת! והפעם – קיש כרובית שבזכות הקירמול הופך למעדן אמיתי. הוא פשוט פשוט וקוטף את כל המחמאות (:
אפשר בקלות להחליף את הכרובית בברוקולי או בטטה. תכינו, לא תתאכזבו!
היה טעים? רוצים לבקש מתכון מיוחד? כתבו לי בתגובות!

מצרכים

  • חצי חבילה בצק פריך מלוח (יש בכל סופר) או גודל שמתאים לתבנית שלכם
  • כרובית בינונית מחולקת לפרחים קטנים
  • בצל בינוני קצוץ
  • כף חמאה או שתי כפות שמן זית
  • שמנת מתוקה
  • שתי ביצים
  • מלח , פלפל וקצת אגוז מוסקט

יש אפשרות להוסיף מוצרלה מגורדת או כל גבינה קשה שאתם אוהבים – אבל ממש לא חייבים.

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל בחמאה או בשמן זית על אש נמוכה / בינונית עד שממש מתקרמל ונהפך לחום. זה השלב להוסיף את פרחי הכרובית ולתבל במעט מלח. להמשיך לטגן עד שהכרובית מקבלת קצת צבע, להוסיף 2-3 כפות מים ולחכות שיתאדו.

בינתיים לרדד את הבצק לתבנית (דק מאד) ולחורר קצת עם מזלג (ולא, אין צורך לאפות בנפרד).
לסדר את הכרוביות על הבצק בשכבה אחידה ולא לוותר על אף חתיכת בצל!
אם רוצים, זה השלב לגרר קצת גבינה קשה מעל.

בקערה לטרוף שתי ביצים, שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. לשפוך מעל הכרוביות.

להכניס לתנור שחומם מראש 180°, בערך 40 דק, עד שהפשטידה מזהיבה ממש. בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן