הן כל כך טעימות וקלות להכנה – אז למה לא לאכול אותן בכל ימות השנה? קמליה שלום היא תושבת הרצליה, בעלת עסק לבישולים ביתיים בריאים. רוצים להציע לנו מתכון משלכם? שלחו לנו מייל: contact@sharonline.co.il
אמנם הקציצות האלו מזוהות עם חג הפסח אבל, הן כל כך טעימות וקלות הכנה, אז למה בעצם לא כל השנה!
ניתן לטגן אותן ואפשר גם לאפות (בינינו… הכי טעים לטגן, לא?!), חמות או קרות, כתוספת או כמנה עיקרית ועוד. בקיצור, לכו להכין! בתיאבון 😋
המצרכים:
- 2 או 3 כרישות (תלוי בגודל) שטופות וקצוצות לטבעות דקות
- בצל בינוני קצוץ גס
- שני גבעולים בצל ירוק קצוץ (לא חובה אבל מוסיף המון)
- תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך (פירה, בלי נוזלים)
- ביצה
- 2-3 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל והכרישה עם ממש מעט שמן. לאחר מכן מכסים עם מכסה לכ-5 דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים (לערבב מידי פעם).
מעבירים לקערה ומניחים להצטנן.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים.
נותנים לתערובת מנוחה של 10 דקות (אם היא עדיין רכה מאוד אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם)
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים.
להגיש עם רוטב יוגורט ושמנת קר:
מערבבים עם מטרפה: שמנת 15% ויוגורט, מעט שום כתוש, קצת שמן זית מלח ופלפל…. אפשר להוסיף בצל ירוק, לא חובה.
סך הכל, כולל הטיגון, 40 דקות עבודה. כמו שאמרתי – קל וטעים 😉
תגובות