הן כל כך טעימות וקלות להכנה – אז למה לא לאכול אותן בכל ימות השנה? קמליה שלום היא תושבת הרצליה, בעלת עסק לבישולים ביתיים בריאים. רוצים להציע לנו מתכון משלכם? שלחו לנו מייל: contact@sharonline.co.il

אמנם הקציצות האלו מזוהות עם חג הפסח אבל, הן כל כך טעימות וקלות הכנה, אז למה בעצם לא כל השנה!
ניתן לטגן אותן ואפשר גם לאפות (בינינו… הכי טעים לטגן, לא?!), חמות או קרות, כתוספת או כמנה עיקרית ועוד. בקיצור, לכו להכין! בתיאבון 😋

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

המצרכים:

  • 2 או 3 כרישות (תלוי בגודל) שטופות וקצוצות לטבעות דקות
  • בצל בינוני קצוץ גס
  • שני גבעולים בצל ירוק קצוץ (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך (פירה, בלי נוזלים)
  • ביצה
  • 2-3 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את הבצל והכרישה עם ממש מעט שמן. לאחר מכן מכסים עם מכסה לכ-5 דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים (לערבב מידי פעם).
מעבירים לקערה ומניחים להצטנן.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים.
נותנים לתערובת מנוחה של 10 דקות (אם היא עדיין רכה מאוד אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם)
מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים.

להגיש עם רוטב יוגורט ושמנת קר:
מערבבים עם מטרפה: שמנת 15% ויוגורט, מעט שום כתוש, קצת שמן זית מלח ופלפל…. אפשר להוסיף בצל ירוק, לא חובה.

סך הכל, כולל הטיגון, 40 דקות עבודה. כמו שאמרתי – קל וטעים 😉

EYE טק. optometrists. חנות המשקפיים שלך בשרון. 1+1 אבל באמת. *בלי טריקים ובלי שטיקים! החרש 3, אזה"ת הרצליה | נייד 052-2782678 חניה ללקוחות מול החנות

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן