יש להן ערך תזונתי לא מבוטל – והילדים משתגעים עליהן. חנוכה שמח – וטעיםם
לרגל חג הנסים והנפלאות, קבלו מתכון לסופגניות ביס קטנות וטעימות בטירוף, שילדים משתגעים עליהן!!! יש בהן גם יוגורט וגם גבינת ריקוטה שמלאה בסידן – כך שגם ערך תזונתי לא מבוטל. אז תכינו ותיהנו כי לא כל יום חנוכה.
מצרכים
- כוס קמח תופח (150 גרם)
- שתי ביצים
- יוגורט קטן , לא פחות מ3% (150 גרם)
- גביע ריקוטה (200 גרם)
- 50 גרם סוכר (5 כפות, אפשר פחות)
- כפית תמצית וניל
- כפית קוניאק
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
טורפים את כל המרכיבים יחד לבלילה חלקה וללא גושים. הבלילה צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית מידי.
מחממים שמן בסיר בינוני / קטן (בערך שליש גובה, זה טיגון עמוק).
שימו לב, השמן צריך להיות חם אבל לא מידי, בערך 160°.
לוקחים בעזרת כף גלידה או כף רגילה מהלילה ומעבירים לשמן החם (אם יש צורך תהפכו אותן, בד"כ זה קורה לבד) מטגנים עד הזהבה.
להוציא ולהעביר לקערה עם נייר סופג.
לפזר מעל אבקת סוכר או לגלגל בסוכר חום וקינמון.
כמה דברים
- אם הסופגנייה משנה את צבעה מהר מאד ונראית מוכנה, זה אומר שהשמן חם מידי וצריך להנמיך את הלהבה, כי היא לא תהיה מוכנה מבפנים! פשוט תוציאו אחת ותבדקו.
- הסופגניות אמורות להיות קטנות (בערך כדור פינג פונג) אז שימו לב לא לקחת יותר מידי מהבלילה כי הן גם מתנפחות.
- לא להתרגש אם לא כולן עגולות ויפות – הן עדיין טעימות בטירוף!
- אפשר להשתולל עם תוספות כמו שוקולד, ריבת חלב, ריבה… ומה שבא לכם.
בתיאבון וחג חנוכה שמח!
תגובות