מתכון ירוק – צמחוני, בריא וגם פשוט להכנה. בתיאבון!

והפעם תבשיל צמחוני, בריא ובקלי קלות – תבשיל ירוק עם ירקות ואפונה שהכי קל להכין וטעים מאוד!

מצרכים:

  • חצי חבילה אפונה קפואה
  • בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
  • 2-3 גבעולי סלרי כולל העלים
  • שומר אחד גדול פרוס לרצועות דקות
  • 5 יח' ארטישוק או ארטישוק ירושלמי (אפשר גם וגם) חתוכים לחצאים או רבעים.
  • 6 פטריות טריות חתוכות (אפשר גם קופסא קטנה של שימורי פטריות)
  • 5 כפות שמן קנולה או זית
  • חצי כפית כורכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • רבע כפית פלפל שחור
  • מים רותחים

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה מלאה.
מוסיפים את השומר ועלי הסלרי וממשיכים לטגן כמה דקות.
מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד חצי ס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים והרוטב מצטמצם.
טועמים ואם צריך מוסיפים קצת מלח.
בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן