ראש הממשלה שלי, שלנו, בנימין נתניהו, אני מבקש ודורש ממך: חזור בך מבקשת החנינה!
אסביר מדוע.
מאז שהפילו עליו תיק – נתניהו הוא עבורי, ועבור אזרחים רבים מאוד ברחבי ישראל, הרבה מעבר לראש ממשלה.

בנימין נתניהו (צילום: קובי גדעון, לשכת התצלומים הממשלתית)
בעל כורחו, דווקא בגלל משפט הרדיפה שמתנהל נגדו, הוא הפך להיות שליח של ציבור שלם. ציבור גדול, שמשוכנע כי מערכת המשפט הישראלית אינה מתנהלת באופן שוויוני, הוגן וצודק, אלא כמו קליקה אליטיסטית סגורה, שמגנה על עצמה ועל האינטרסים שלה ונוקטת איפה ואיפה כלפי האנשים הפשוטים, השקופים, המון בית ישראל.
העובדה הזו הופכת את נתניהו לנאשם בעל חשיבות היסטורית, כזה שלא רק מנהלת פרשת הגנה על עצמו, אלא מייצג ציבור שלם ותפיסת עולם שיש לה אחיזה חזקה מאוד בכול רבדי החברה הישראלית.
במלים פשוטות – המשפט המתנהל נגדו הוא סמל להתעמרות של מערכת המשפט האליטיסטית באיש הקטן. תופעה חמורה שמתרחשת יומיום, שעה שעה, ומיליוני אזרחים כבר חוו אותה על בשרם.
הזדמנות נדירה
למה זוהי הזדמנות חד פעמית, שאסור לנו כציבור להחמיץ אותה, על ידי הליך חנינה? התשובה פשוטה. כי בנימין נתניהו, בניגוד לאיש הקטן, הוא בעל אמצעים ומשאבים אדירים.
בניגוד לאיש הקטן, שנאבק במערכת המשפטית הכוחנית והמסואבת, לביבי יש ממון רב וסוללת עורכי דין מעולים ויש לו ציבור ענק שתומך בו וכוח עצום בתקשורת וברשתות החברתיות.
אני מכבד את הטענה, לפיה צריך להעניק לנתניהו חנינה למען אחדות העם, אבל האמת היא שהעם שלנו מפולג ומקוטב ואי אפשר לרפא פצע כה עמוק בפלסתר חד פעמי ששמו “חנינה”.
נכון, אנחנו עדיין עם אחד, אבל יש בתוכנו מחלוקות מהותיות קשות, שלא יהיה מנוס מללבן ולפתור אותן בתהליך יסודי ארוך ולצערי גם כואב לכול הצדדים.
שום הוקוס פוקוס לא יקצר את דרך הייסורים הזו, שבעזרת השם, כך אני מאמין, תוביל אותנו בעתיד למקום טוב יותר.
בכייה לדורות
המשפט המעוות, שמתנהל נגד נתניהו, הוא בעיניי סמל למאבק ערכי חשוב מאין כמותו על דמותה של מדינת ישראל – ומכאן החשיבות להמשיך בו עד לזיכוי מלא.
אני מודע לסבל הכרוך במשפט הארוך שמתנהל נגד נתניהו, למשפחתו ולו, אבל זוהי לדעתי שליחותו החשובה ביותר.
אם הוא נסוג כעת מהמאבק החשוב הזה, יש לכך משמעות הרסנית והרת גורל כלפינו, וכלפי תפיסת העולם שביבי מייצג.
לכן אני קורא לנתניהו מכאן: חזור בך מבקשתך. המשך את המשפט עד הסוף. תוכיח לכולם את מה שברור לנו – אין מאחורי הטענות נגדך דבר וחצי דבר, למעט רדיפת דרכך השונה מדרכן של האליטות השולטות במערכת המשפט.
כולנו ללא יוצא מן הכלל רוצים מערכת משפט ערכית עם אנשים ראויים ולא חלילה תופרי תיקים.
דווקא כעת, כשברור שהתיקים נגדך קורסים, לקחת צעד אחורה יתפרש – אצל לפחות חצי מהעם – כהודאה באשמה.
זו תהיה בכייה לדורות.
ואם הוא יצא אשם? תקבלו את פסק הדין? או רק אם יצא זכאי?
מר קדושים היקר, “העובדות” שעליהן אתה בונה את התיאוריה שלך הן פייק. לכולם ברור שהתיק יקרוס?? מי זה כולם? דווקא די ברור לרבים שהתיק לא קורס, שנתניהו מתבלבל, סותר את עצמו, שאין לו תשובות ואין הוכחות. נתניהו הוא סמל למאבק באליטיזם? בחייאת… הוא ומשפחתו הם העיליתא, אשכנזים מדושנים ופריווילגים מרחביה וגם שונאי מזרחיים, מתנשאים ומורמים מעל בעיני עצמם. גם ההאשמות עצמן וגם בקשת החנינה מוכיחים בדיוק ההפך – שנתניהו רואה עצמו מעל החוק,שווה יותר מאחרים ובטח לא מייצג את האדם הפשוט והכי חשוב – שהוא מבין שהטבעת מתהדקת ושהכלא מתקרב.אפס דאגה לקרע בעם, העם לא מעניין אותו. הכל פוליטיקה. ופלברות – בדיוק כמוך.
הפכת מעבריין למשפטן?? גיבוב של שטויות כדי להתחנף. לך תקרא את העובדות בתיקים לפני שתקבע ש”הפילו עליו תיק”…
לפי מידת החנפנות עושה רושם שקדושים נושא את עיניו לפוליטיקה הארצית….