כשמדברים על מסעדה אותנטית בהרצליה מדברים על צארום, שמעכשיו מאפשרת ללקוחותיה להצטייד בתבשילים הייחודיים לקראת סוף השבוע

  • צארום הרצליה - שניצל עוף, אורז, שעועית וסלטים
  • צארום הרצליה - מרק שעועית
  • צארום הרצליה - ג'חנון
  • צארום הרצליה - מרק רגל תימני
  • צארום הרצליה - מלאוח תימני
  • צארום הרצליה - מרק בשר תימני
  • צארום הרצליה - פרגיות, אורז, שעועית וסלטים
  • צארום הרצליה - פרגיות עוף בלאפה תימנית וסלטים

שרון יונתן

כשמדברים על מסעדת צארום הוותיקה בשכונת נווה עמל בהרצליה, עולות בראש שתי קונוטציות: מסעדה משפחתית ומסעדה תימנית. שני ההקשרים נכונים ובעלי המסעדה, כפי שתבינו מיד, גאים מאוד בשורשיות ובמשפחתיות.

צארום היא אחת המסעדות הוותיקות בהרצליה שהוקמה על ידי יחיאל ושושנה צארום בשנת 1974. כעבור 15 שנים עברה המסעדה, הנמצאת בסמוך לביתם ברחוב כצנלסון 25, שיפוץ גדול ונפתחה מחדש, כאשר את המושכות לקחו הבנים אשר ודרור. בהמשך דרור בחר בדרך מקצועית אחרת ואת הניהול המשיך אשר וכיום הוא ושלושת בניו מנהלים את המקום: התאומים עידן ועמרי בני 24 וגלעד, זמר בן 33, שזכור כמי שהשתתף בתכנית "הכוכב הבא" לפני שנתיים. לאשר ואשתו הדסה יש עוד שלושה ילדים נוספים: נתנאל, אוריאל ונועם.

"אני זוכר את עצמי במסעדה מגיל 10", נזכר אשר בערגה בימיו הראשונים במקום שהוא בשבילו כמו בית שני ומספר על סוד ההצלחה של המסעדה: "הייחוד שלנו הוא שאת כל האוכל אנחנו מכינים לבד ובמקום. אני בעצמי מכין את השווארמה. אין לנו טבח חיצוני אלא רק עוד מספר עובדים בהגשה ומלצרים. אני והבנים מכינים את כל האוכן בעצמנו".

אשר גאה בהתפתחות המסעדה עם השנים: "הפכנו כבר למוסד ומותג. אין אחד בהרצליה ואזור השרון שלא אכל או לפחות שמע על המקום. הגאווה שלי היא שהילדים שלי ממשיכים את דרכי ושאנשים נהנים ועפים על האוכל. יש לנו לקוחות קבועים אבל לא רק, מגיעים מכל אזור השרון ומתל אביב".

אשר מספר על מנות הדגל של המסעדה: "הלאפות והשווארמה עפות מצוין, המרקים והעסקיות בצהריים הולך טוב. הלאפות זה השוס. אין אחד שלא מדבר על הפיתות התימניות שאנו עושים במקום. בעבר המסעדה התבססה יותר על מאכלים תימניים, אבל עם השנים נכנסו מאכלים נוספים, כך שאני מגדיר אותנו מסעדה תימנית מזרחית על האש אבל לא רק, אם כי ברור שהמסעדה היא בניחוח תימני".

כמו שהבנתם, מדובר במסעדה משפחתית, כאשר אחד מבני הדור הממשיך הוא עידן שכמו אביו זוכר את המסעדה מילדותו. "בהתחלה זה היה לעזור בקטנה, אבל עם השנים נכנסנו לעניינים ואחרי הצבא אנחנו כבר פול טיים עבודה במסעדה. אני אחראי על הכנת מגוון מאכלים ומנהל קו משלוחים. אני עובד בצהריים ועמרי, התאום שלי, עובד בערב".

אשר ועידן צארום - מסעדת צארום הרצליה
אשר ועידן צארום – מדור לדור

עידן רואה את עצמו ממשיך את השושלת המשפחתית בניהול המסעדה. "למדתי הכל מהניסיון של אבא, סבא וסבתא. אני נהנה מאוד מהעבודה, כיף לי לראות אנשים נכנסים למסעדה ושבסוף הארוחה הם מרוצים. זה סיפוק אדיר. תמיד יש ספקות לגבי העתיד אבל בוחרים להישאר איפה שטוב. אני בהחלט רואה את עצמי ממשיך את דרכו של אבא". אשר מצידו גאה מאוד בדור הממשיך: "אני גאה בהם מאוד ומצטער שלא עשיתי עוד ילדים. אני שמח שאותה יד מקצועית ממשיכה, זה אותו תיבול שהמשיך מההורים שלי אליי ועכשיו לבנים שלי".

הגעתי למקום ביום שישי. שולחן ארוך מלא במגוון מאכלים כאוכל מוכן מחכה ללקוחות שמתחילים להגיע למסעדה. "הרבה אנשים אוהבים לבא אלינו ביום שישי ולקנות אוכל מוכן ומשובח" אומר אשר, "באים אלינו מכל האזור. הנה עכשיו יש לנו משלוח לרעננה. העבודה היא קשה כי אנחנו חייבים לשמור על רמה מסוימת כדי שהכל יהיה טרי. לא קל לנהל עסק כזה כי יש דרישות רבות מבחינת רגולציה ודרישות של עירייה ורשויות. בגלל זה אני מבין מקומות שהקורונה חיסלה אותם ולא הצליחו להתאושש".

ואם כבר נגענו במשבר שמשגע את המדינה, אשר מסביר איך המסעדה המשפחתית שרדה את תקופה הקורונה: "עבדנו חזק מאוד במשלוחים ואיסוף עצמי וכאשר פתחנו אנשים חזרו. אנחנו עדיין לא עובדים בפול טיים אבל תודה לאל הכל בסדר. ברור שהפסדנו מהמחזור וזה שינה את תזרים המזומנים, אבל למזלנו הנכס בבעלותנו ולא בשכירות".

לאשר חשוב להדגיש דבר נוסף: "המסעדה היא כמובן כשרה והבשר שלנו הוא חלק בית יוסף שעולה יותר יקר, אבל זה מאפשר לנו למכור לציבור הדתי שמקפיד יותר".

טלפון: 09-9558431

אתר המסעדה: https://www.tzarum.co.il/

שעות פתיחה:

ימי חול: 11:00 – 22:30  

ימי שישי: 9:00 – 15:00

מוצאי שבת: חצי שעה אחרי צאת שבת ועד 23:00

כתובת: ברל כצנלסון 25 נווה עמל הרצליה


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן