נראה כי תקופת הקורונה הארוכה והשהות הממושכת בבית הגדילה את הצורך בקבלת עזרה רגשית מקצועית.

איך בוחרים עזרה רגשית מקצועית מתאימה?

למציאת העזרה המתאימה לילד יש להקפיד על 3 דברים: הסמכה מקצועית – תואר טיפולי ותעודות מקצועיות. סוג הטיפול – יש שפע של טיפולים (טיפול באמנות, טיפול במשחק, טיפול באמצעות בעלי חיים, טיפול בתנועה, CBT, דרמה תרפיה ועוד). מומלץ להכיר את הייחודיות של סוגי הטיפולים השונים כדי לדעת לבחור את הטיפול המתאים למקרה הפרטי. החיבור למטפל או המטפלת – בסוף הצלחת הטיפול נשענת לא מעט על הקשר הבינאישי. ממש כמו בשידוך מוצלח כש"זה זה" אז מרגישים ונפתחים הרבה יותר מהר מאשר אם מכריחים.

הורים בדרך כלל יבקשו המלצות כדי להגיע למטפלים מתאימים. זה טבעי ומובן, אך בבקשת המלצות חשוב לזכור שבניגוד להמלצה על מכונת כביסה, המלצות לטיפול הן לא אובייקטיביות ומה שמתאים לאחד, לא בהכרח יתאים גם לאחר. הקו המנחה בחיפוש צריך להיות הצורך של הילד. לדוגמא איתור מטפל/ת המתמחה בעבודה עם ילדים הסובלים מחרדות ולא חיפוש מטפל/ת באמנות כי שמעתם שזו שיטה מומלצת או כי הילד אוהב אמנות. זה יוכל להיות הסינון השני, כדי לבחור מבין המתמחים/ות בחרדות את זו שיתחבר אליה ביתר קלות.

בשלב הבא יש חשיבות גדולה גם לתכנית הטיפולית: מה נכון למקרה זה – טיפול פרטני? דיאדי (עם אחד ההורים)? קבוצתי? באיזו תדירות יהיו מפגשי ההורים? וכד'.

היתרון בפניה למרכז "מתחברים" נעוץ בעובדה שכל המטפלות/ים נבחרו בקפידה על סמך תואר טיפולי וניסיון מקצועי. הצוות מונה כיום כ- 20 אנשי מקצוע מעולים עם התמחויות שונות. זה מאפשר לנו לעשות התאמות מדויקות לצרכים השונים של המשפחות הפונות, לאחר הבנת המקרה ומקור הקושי, כדי לתת לו את המענה המתאים ביותר.

חשוב לדעת: הגישה שלנו במרכז "מתחברים" היא טיפול ממוקד ו"קצר מועד" בתחומי ההתמחות שלנו: חרדות וכישורים חברתיים, על ידי שילוב של מתן מענה טיפולי מתאים, תוך הגדרת מטרות ומתן כלים אישיים להתנסות בשטח במהלך השבוע, לקידום התוצאות.

כשמדובר בקושי חברתי אנחנו נותנים מענה גם באמצעות טיפול קבוצתי, שהוא שיטת טיפול בה מטפל אחד או יותר מטפלים בקבוצה קטנה של מטופלים ביחד, בהתאם לקבוצת הגיל. כך מתגבשת לה "חברה" קטנה ומגוונת, המדמה את החברה שבחוץֿ – מעין  סימולטור למציאות. לא עוד ״לדבר על״ אלא ללמוד מתוך חוויה חברתית אמיתית.

ליאת קרן מרכז מתחברים הרצליה

ליאת קרן, מייסדת ומנהלת מרכז "מתחברים". טיפול ממוקד, בהתאמה אישית

חשוב לי להוסיף, שגם אם הילד מיועד לטיפול קבוצתי, אחרי פגישת ההורים המקדימה לקבלת הרקע תתקיים פגישה (לפחות אחת) עם הילד כדי שיכיר את המקום ואת המטפל/ת וירגיש נוח יותר בבואו לקבוצה.

הנה מספר דוגמאות מ"החיים עצמם" לנושא ההחלטה על טיפול פרטני או קבוצתי. בגדול, כל קושי חברתי יוכל לקבל מענה בקבוצה, אך מאחר והמטרה שלנו לא לשחזר את הקושי אלא לייצר חוויה שונה, של הצלחה, בחלק מהמקרים נמליץ להתחיל ממפגשים פרטניים. למשל, אם מדובר בילד אימפולסיבי (כזה שמתרגז בקלות ומייד מגיב בתוקפנות או יוצא מהחדר), יש צורך ללמד אותו לווסת את ההתנהגות האימפולסיבית בטיפול פרטני. רק כשיוכל לווסת את התגובות האימפולסיביות ולהתמודד עם הקושי יוכל גם להיתרם מהקבוצה ולחוות חוויה של הצלחה, שתעודד את ההתמדה בשינוי גם בחוץ.

או למשל ילד מאוד מאוד רגיש, כזה שנפגע בקלות ולא מדבר. ילד כזה צריך קודם להרגיש נוח עם המטפל במפגש פרטני, לבטוח ולסמוך עליו כדי להרגיש מוגן להיפתח גם בקבוצה. לעומת זאת, יש מקרים בהם לא נדרש תהליך פרטני כדי להשתלב בקבוצה ולהתרם ממנה, כמו למשל במקרים בהם המטרה היא חיזוק הבטחון העצמי, התמודדות עם שינויים, שחרור הצורך בשליטה, תחרותיות ועוד.

בהרבה מקרים הטיפול הפרטני הוא משמעותי ומספיק כדי לחולל את השינוי הרצוי גם בחוץ. אך לעיתים קשה יותר להוציא את השינוי בסביבה מוכרת, שבה הילד כבר מתויג בצורה מסוימת. המעבר מטיפול פרטני לטיפול בקבוצה מאפשר מקום בטוח להתאמן בו ולחוות הצלחה. כשהילד חווה הצלחה זה מעודד את השינוי ומחזק את הביטחון העצמי שלו, כך שיוכל להביא זאת לידי ביטוי גם בחוץ.

ליצירת קשר:

טלפון מרכז "מתחברים": 077-2070028

ליאת קרן: 054-9796361

דף הפייסבוק של מרכז "מתחברים"

אתר מרכז "מתחברים"


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן