בלב רמת השרון, בין שבילי פארק הנצח הירוק לבין הרחוב הראשי השוקק חיים, שוכן אחד הבתים הייחודיים ברשת “מגדלי הים התיכון” – דיור מוגן שמציע לדייריו לא רק איכות חיים, אלא קהילה חיה, פעילה, ופורצת גבולות.
כאן, בין עצי הפיקוס ובתי הקפה הקטנים של רחוב אוסישקין, נרקם סיפור חיים חדש – עשיר, מסקרן, ועצמאי. הדיירים אינם “גמלאים” במובן הישן של המילה – הם אנשי עשייה וסקרנות, שמובילים יוזמות, מרצים זה בפני זה, וממשיכים לגלות עולמות חדשים בכל יום.
והם כולם חיים ביחד ב“בית ברמת השרון”, של מגדלי הים התיכון.
להשתתף, להוביל, לפתח
בבית ברמת השרון עצמאות הדיירים היא עיקרון מנחה – כל אחד ואחת ממשיכים לחיות את חייהם בקצב ובאופי הייחודי להם, כשהשירותים והמסגרת תומכים אך אינם מחליפים את החופש. הרצאות, סדנאות, טיולים ופעילויות ספורט זמינים יום-יום, אך הבחירה להשתתף, להוביל, או לפתח יוזמה חדשה – היא תמיד בידיים של הדיירים עצמם.
רבים מהדיירים הופכים במהרה לחלק משמעותי מהעשייה המקומית. יש המרצים לקהילה מתוך ידע עשיר שצברו, אחרים מתנדבים בגני הילדים הסמוכים, משתפים פעולה עם ילדי תיכון, או מובילים פרויקטים של תרומה לקהילה בשיתוף גורמים עירוניים.
בגלל המיקום
המיקום של הבית אינו רק גאוגרפי – הוא גם תרבותי.
צמוד לפארק רחב ידיים המזמין הליכות ושהייה בטבע, ומצד שני במרחק הליכה קצר מבתי קפה, חנויות בוטיק, ספרייה עירונית ותיאטרון – הבית מאפשר לדיירים להמשיך להיות חלק בלתי נפרד מהמרחב העירוני והתרבותי של רמת השרון.
בית שהוא קהילה
סטנדרט המגורים בבית ברמת השרון כולל מרחב מוגן בכל יחידת דיור – וגם מרפסת פרטית. בקומפלקס עצמו הדיירים מוזמנים ליהנות ממסעדה, בית קפה, חדר כושר מאובזר ובריכה גדולה.
יותר מכל, זהו בית שמרגיש כמו קהילה. השייכות, החברות, העשייה המשותפת – כל אלה מעניקים לדיירים תחושת משמעות, חום, ואנרגיה חדשה. עבור רבים, החיים בדיור המוגן הם הזדמנות חדשה – לחיות בדיוק כמו שהם רוצים, באיכות, בביטחון, ובתחושת התחדשות יומיומית.
תגובות