כמחצית מחופי הים בישראל יזכו להניף את ״הדגל הכחול״ בעונת הרחצה הקרובה. מתוך מעל ל-100 חופים (בים התיכון ובים האדום) הוענק הדגל הכחול ל-56 חופים ו-3 מרינות, בהן גם מרינה הרצליה שאירחה השנה את הטקס וזכתה בפעם ה-11 ברציפות.
״הדגל הכחול״ היא תוכנית בינלאומית לניהול סביבתי של חופי רחצה ומרינות. הטקס הארצי לחלוקת ה"דגל כחול" התקיים השנה במרינה הרצליה. תו האיכות של הדגל הכחול קובע כי החופים הללו עומדים בקריטריונים מחמירים בתחומי איכות הסביבה, התחזוקה, הבטיחות והנגישות. מרינה הרצליה, מארחת הטקס, הייתה לאחת משלוש המרינות שזכו ב״דגל הכחול״, בשנה ה-11 ברציפות.
תו הדגל הכחול. צילום: כתריאל קראוס
"מאז הכרזתה כנמל בינלאומי בשנת 1995, הפכה מרינה הרצליה בית מרכזי למאות כלי שיט ובתי עסק המביאים איתם עשרות אלפי מבקרים מידי חודש למרינה, לחופים ולשאר אתרי התיירות בעיר. אנו רואים חשיבות יתרה בשמירה על קיימות, איכות הסביבה, בטיחות והבטחת נגישות במרינה ובחופי הרצליה. אנו גאים לתת יד בקידום ארצי של ערכים חשובים אלו", אומר ראש העיר הרצליה, משה פדלון.
חופי הים והמרינות שקיבלו את ״הדגל הכחול״ הוכיחו כי הם עומדים בקריטריונים בינלאומיים של קידום קיימות, שמירה על איכות מי הים, תחזוקה, הבטחת נגישות למגוון אוכלוסיות עם מוגבלויות ופעילויות חינוך סביבתי לציבור הרחב. וועדת הדגל כוללת נציגים של ארגוני סביבה ורשויות מקומיות אשר ממליצים בפני הארגון הבינלאומי FEE (Foundation for Environmental Education) המעניק את הדגלים ופעיל בלמעלה מ-50 מדינות בעולם.
אריק רוזנבלום, מנכ״ל עמותת אקואושן (EcoOcean), המפעילה בישראל את תוכנית ה"דגל הכחול" מטעם ארגון FEE העולמי: "אקואושן מברכת את הרשויות המקומיות על פעילותן למען שמירה על הסביבה הימית והחופית, וגאה על הצמיחה המתמשכת במספר אתרי הדגל הכחול בישראל, המשקפת את מחויבות הרשויות המקומיות לניהול בר קיימא של החופים והמרינות. אתרי דגל כחול עומדים בקריטריונים סביבתיים וחברתיים מחמירים ואנחנו עדים למגמה שבה יותר ויותר אנשים בוחרים חופי דגל כחול על פני חופים אחרים. אקואושן תמשיך לפעול ביחד עם שותפינו למען שמירה על הים והחופים".
תגובות