photo by john mcarthur on unsplash
האם אחד המטרדים ממנו סובלים תושבי רמת השרון בתקופה האחרונה ייעלם בקרוב?
כידוע, מזה מספר חודשים שתושבי רמת השרון סובלים ממטרדי רעש בעקבות מעבר של מטוסי נוסעים מעל העיר בגובה הנמוך מהמקובל. התארגנות של תושבים בסיוע מספר חברי מועצה הביאה להעלאת מודעות הנושא לראש סדר היום הציבורי ברמת השרון.
אתמול נורתה יריית הפתיחה של המאבק הציבורי בתמיכת העירייה, כאשר ראש העירייה אבי גרובר שיגר מכתב ליואל פלדשו, מנהל רשות התעופה האזרחית, וקבל על מטרד הרעש הכבד הפוגע בתושבי העיר.
"בחודשים האחרונים חל שינוי במסלול התעבורה של טיסות הנכנסות לנחיתה על מסלול 30 בנתב"ג", פתח גרובר את מכתבו והסביר: "עקב השינוי, החלה תנועת מטוסי נוסעים בגובה נמוך יחסית מעל רמת השרון ובתדירות גבוהה מאוד, דבר שלא היה מעולם, המהווה מטרד רב, מוקד רעש בלתי נסבל ואף יוצר איום וסיכון לתושבי העיר. הסיכון ממטוסים מנמיכים, דוגמת חלילה תאונות נפילה מעל אזור מאוכלס בצפיפות, והרעש הבלתי נסבל גורמים לאלפי תושבים להתלונן ברשות המקומית, והדבר מעורר זעם רב ומוצדק בעיר בשל ההפרעה האמורה בביטחון, בסדרי החיים ובאיכות החיים של תושבי רמת השרון".
גרובר המשיך: "כחלק מתיעוד המפגע החדש ומבדיקה מקיפה שערכנו עם מומחי וגורמי תעופה, אנו למדים, כי פקחי הטיסה בנתב"ג אימצו לעצמם בחודשים האחרונים מתכונת חדשה ומיותרת לחלוטין, שהיא שורש המטרד, ובה מטוסים המופנים לנחיתה על מסלול 30 ,לצלע "עם הרוח" ארוכה, בדרך לצלע "בסיס" ימנית חוצים את קו החוף מול רמת השרון, ומבצעים את תהליך ההנמכה מעל אזור מאוכלס בצפיפות רבה, ובכך גורמים לסכנות ולמטרדים המוזכרים. זה המקום להדגיש כי עד לפני חודשים בודדים, בעת שמסלול 30 שימש לנחיתה, חצו המטוסים את קו החוף מזרחה באזור יקום וביצעו את ההנמכה האמורה ברובה המכריע מעל שטחים חקלאיים".
לטענת העירייה, עקב היעדר מודעות של מגדל הפיקוח בנתב"ג והכוונה לא נכונה נוצרת מציאות לא מחויבת הגורמת למטוסים לעבור מעל שטח עירוני מיושב בצפיפות, במקום מעל שטח חקלאי.
גרובר טוען עוד: "דגש נוסף וחשוב הוא, כי אין זה מקרה בו מתקיים טיעון של "השמיכה הקצרה" מאחר ובאופן ברור מטוסים נוחתים החוצים את קו החוף באזור יקום כפי שכאמור היה עד לפני חודשים בודדים, לא יוצרים את הסכנות והמטרדים הללו מעל אזורים חקלאיים, מכך ניתן ללמוד, כי המתכנן מצא לנכון מראש לכוון את התנועות מעל אזורים חקלאיים ולא מעל אזורים עירוניים".
מטרד רעש קשה וסיכון התושבים
גרבר מוסיף: "כפועל יוצא מכל האמור לעיל, מתקיים ניצול לרעה של מרחב השליטה של נתב"ג לפגיעה ברווחת 52,000 תושבי רמת השרון עם מטרד רעש קשה וסיכון התושבים, זאת, ככל הנראה, על מנת ליצור "קיצור דרך" שהשפעתו זניחה ושולית לחלוטין על משך הטיסות והעלויות לחברות התעופה, בעוד שקיים נתיב רשמי, אשר מלכתחילה תוכנן במחשבה רבה כמסלול כניסה באזור דליל אכלוס. "יוזמה" בלתי רשמית זו של החודשים האחרונים באה על חשבון רווחתם של כל תושבי רמת השרון וסיכון בטיחותם".
גרובר סיכם את פנייתו: "אנו פונים אלייך כמנהל רת"א, וכמי שאחראי על התעופה במדינת ישראל בבקשה להנחות את מגדל נתב"ג להשיב את המצב לקדמותו כפי שהיה אך לפני חודשים בודדים, בכך שהמגדל יפעל על פי המתווה הקיים נחיתה במסלול 30 ללא הקיצור מעל שטח עירוני המיושב בצפיפות רבה ובכך יוחזר השקט לתושבי רמת השרון. אשמח להיפגש איתך בעניין, ככל שהדבר יידרש".
תגובות