כך החליטה האסיפה הכללית של המרכז הבינתחומי. האוניברסיטה תיקרא על שם פרופ' אוריאל רייכמן שהקים את המרכז הבינתחומי לפני 26 שנים. השימוש בשם החדש יחל לאחר קבלת אישור מרשם החברות
האסיפה הכללית של המרכז הבינתחומי הרצליה החליטה לעדכן את שם המוסד ולשנותו לאוניברסיטת רייכמן. שינוי שם המוסד לאוניברסיטה נעשה על מנת לשקף נאמנה את אופיו כמוסד אקדמי מחקרי, אשר מעניק תארי דוקטורט, ופועל בסטנדרטים האקדמיים המחמירים ביותר.
לצד זה, החליטה האסיפה הכללית לכבד את הנשיא והמייסד, אשר עתיד לפרוש מתפקידו בשנה הבאה, ולקרוא את המוסד על שמו. זאת, בהוקרה על חזונו השאפתני, חתירתו הבלתי נלאית למימושו ויזמותו פורצת הדרך, אשר בתוך 26 שנים הציבו את הבינתחומי בשורה הראשונה של המוסדות האקדמיים בישראל והפכו אותו לאוניברסיטה הפרטית הראשונה והיחידה בישראל, שהנה מלכ"ר ואינה מתוקצבת על ידי המדינה.
ההחלטה על שינוי השם בעת הזו נעשתה בהמשך להחלטות המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) מהשנים האחרונות להכיר בבינתחומי כמוסד אקדמי מחקרי: להעניק לו אוטונומיה בפתיחת תכניות מוסמך (MA), להסמיך אותו להעניק תואר דוקטור במשפטים, ולאחרונה גם להעניק תארי דוקטור בתחומי מדעי המחשב והפסיכולוגיה.
החלטות המל"ג התבססו על המלצותיהן של ועדות בינלאומיות, אשר מונו על ידה כדי לבדוק את כשירותו האקדמית של המוסד להענקת דוקטורט בדיסציפלינות האלו. בוועדות ישבו מומחים מאוניברסיטאות המובילות בעולם ודוחותיהן שיבחו את רמתו האקדמית של הבינתחומי כמוסד מחקרי והמליצו על אישור התכניות לדוקטורט.
כיוון שכך, החליטה האסיפה כי בשלה העת לשנות את שם המוסד ולהתאימו לחזון אשר גובש על ידי הנשיא והמייסד פרופסור אוריאל רייכמן עם הקמת המוסד לפני 26 שנה: ייסודה של אוניברסיטה פרטית במתכונת האוניברסיטאות המובילות בעולם, שתכשיר את מנהיגות העתיד של מדינת ישראל והעם היהודי, ברוח הציונות וערכי הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. השימוש בשם החדש יחל לאחר קבלת אישור מרשם החברות.
תגובות