יש קינוחים שגונבים את ההצגה! כנאפה הוא בהחלט אחד מהם – קינוח שהפך בשנים האחרונות להיט של ממש במטבח הישראלי. זה רק נשמע מסובך – תנסו ותראו כמה פשוט.
מצרכים
- חצי חבילה שערות קדאיף מופשרות.
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 חבילה ריקוטה (250 מ"ל)
- 150 גרם מוצרלה קשה מגורדת
לרוטב
- כוס וחצי מים
- כוס סוכר (אפשר גם פחות)
- מעט לימון סחוט
אופן ההכנה
להניח את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ולהביא לרתיחה + 5 דקות על להבה נמוכה ולהניח בצד.
להניח את הקדאיף בקערה ולשפוך מעל את החמאה (להשאיר שתי כפות בצד).
בעזרת הידיים לדאוג שכל הקדאיף יהיה עטוף בחמאה.
לשים מחבת על להבה בינונית ולהכניס את החמאה שהשארנו בצד. לסדר מעל בשכבה אחת חצי מכמות הקדאיף.
למרוח מעל את הריקוטה ולפזר את המוצרלה.
להנמיך להבה ולבשל 2-3 דקות עד שמתקבל צבע זהוב מלמטה (אפשר לראות שהצבע משתנה בצדדים).
להניח מעל את שארית הקדאיף ולהדק מעט.
להניח צלחת מעל ולהפוך את המחבת, להגליש שוב את המאפה למחבת כך שהחלק העליון יהיה עכשיו למטה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות עד שגם החלק התחתון משחים יפה.
לכבות את הלהבה ולשפוך מיד את רוטב הסוכר (לא חייבים לשפוך הכל, רק עד שמרגיש לכם שזה רטוב מספיק).
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים טחונים או אגוזים.
אפשר גם להוסיף כדור גלידה.
להגיש חם.
* אפשר בהחלט להשתמש בגבינות אחרות לפי טעמכם האישי.
בתיאבון!
קמליה שלום באינדקס העסקים של שרון און ליין – לחצו כאן
תגובות