בטקס שהתקיים היום בבית הנשיא בירושלים (בתמונה) הגישה האגודה למען הלהט"ב לנשיא המדינה את המדד העירוני הגאה שדירג 29 רשויות בכל הארץ. נציגי רמת השרון בטקס היו ראש העירייה, אבי גרובר, וחבר המועצה דני לביא. להרצליה יש עבודה רבה כדי לשפר את מיקומה במדד

 

רמת השרון מדורגת במקום השמיני בארץ בין הרשויות הידידותיות לקהילת הלהט"ב ואילו הרצליה מדורגת רק במקום ה-16 והמאכזב. לרגל פתיחת חודש הגאווה, הגישה היום האגודה למען הלהט"ב לנשיא המדינה, ראובן ריבלין, את המדד העירוני הגאה, המדרג 29 רשויות מקומיות בישראל לפי יחסן לקהילת הלהט"ב וקידום צרכיה בשנה החולפת. הרשויות נמדדו על סמך עשרות שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתית, נראות ובטחון ותרבות.

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

בין השאר נבדק אם הרשות המקומית התאימה את הטפסים העירוניים השונים עבור משפחות להט"ביות, אם קיים מענה טיפולי עבר להט"בים ואם הרשות תמכה או סירבה לתמוך באירועי הגאווה. במקום הראשון הארצי הגיעה כמובן עיריית תל אביב, כאשר רמת השרון נמצאת במקום השמיני ואילו הרצליה במקום ה-16 והאחרון מבין ערי השרון – כפר סבא מקום חמישי, רעננה מקום עשירי, הוד השרון מקום 12.

המדד של רמת השרון לפי פרמטרים: ציון 5 מתוך 5 בסעיף נראות ובטחון, ציון 4 מתוך 5 בסעיפים חינוך ותרבות וציון 3 מתוך 5 בפרמטרים תשתיות ורווחה. בהסבר למדד נכתב: "מועצת הנוער העירונית כתבה בשיתוף עם איגי מערך הדרכה על הקהילה, המיועד לתלמידי תיכון. המערך כלל צורות חדשניות להעברת מסרים כמו משחקים בסגנון "סליחה על השאלה". הפעילות נעשתה מתוך תפיסה חינוכית של נוער מדבר לנוער".

בעיריית רמת השרון התגאו כי בקיום שורה ארוכה של פעילויות למען הקהילה ונגד להט"בופוביה. במסגרת זו היא מקיימת פעילות קבועה עם איגי (ארגון הנוער הגאה) וחושן. בשבוע הגאווה בשנה שעברה התקיים מצעד בעיר ונערכו פעילויות נוספות. השנה גם נצבע שלט הכניסה לעיר בצבעי הגאווה.

בעיריית רמת השרון ציינו כי רק לפני שנתיים יזמו תושבות ותושבי העיר לראשונה את מצעד הגאווה הראשון בעיר ואילו בשנה שעברה נערך המצעד השני בחסות העירייה. כמו כן, נערכה הקרנת סרט בבית יד לבנים העוסק בסוגיית הלהט"ב, נערכו אירועי גאווה בסלון, פעילויות בית סיפריות וכמו כן התחילו פעילויות במערכת החינוך, כאשר מחלקת הנוער והצעירים, מגוונים ומחלקת הרווחה נרתמו במטרה לתמוך בקהילה ולקבל כל אחד אחת בעיר כשווים. בעירייה הדגישו כי לאחרונה נצבע שלט הכניסה לעיר "באת הביתה רמת השרון" על ידי מחלקת תרבות ומחלקת התחזוקה בצבעי הגאווה והקשת.

יש לציין כי הערב תתקיים ישיבת מועצת עיר ברמת השרון, בה תעלה הצעה לסדר שיזמו חברות המועצה נטע זיו ובאצ'י אלקובי, ביחד עם תשעה חברי וחברות מועצה. ההצעה תאפשר לזוגות להט"בים ומשפחות מסוגים שונים לקבל הכרה עירונית. כיוון שלהצעה יש רוב ברור במועצה היא כנראה תאושר.

נעים בעיר 2024. ספורט וכושר בגנים ובפארקים. אפריל-אוקטובר 2024. ההשתתפות ללא העלות | פרטים באתר העירייה

כאמור, טקס חשיפת המדד נערך בבית הנשיא בנוכחות נשיא המדינה, ראובן ריבלין, וראשי הרשויות שדורגו במקומות הגבוהים במדד. מטעם רמת השרון השתתפו ראש העירייה, אבי גרובר וחבר המועצה דני לביא, מחזיק תיק התרבות ומ"מ וי"ור הועדה לסובלנות ושוויון.


אבי גרובר אמר: "אני גאה באופי הפלורליסטי של רמת השרון ואני רוצה שזו תהיה קהילה המכבדת את זכותו של כל אדם לאהוב ללא קשר להשקפותיו, דעותיו, ונטייתו המינית, הדתית או הפוליטית. השנה נבחרנו במקום השמיני כך שאני רואה גם מקום לשיפור, נבחן את הפרמטרים ונשלים כל חוסר. אני מאחל לכל התושבים שבוע גאווה שמח ומזמין אותם להשתתף באירועים".

דני לביא אמר היום: "עם כל ההתרגשות של המעמד היום, וההתרגשות גדולה, עוד כברת דרך ארוכה לפנינו להגיע למקום של שוויון אמיתי בו כל אחד ואחת יוכלו לבנות את חייהם בדרך בה יראו לנכון. אני מקווה מאוד שבשנים הקרובות נצליח להגביר את הקבלה של האחר והאחרת ולצרף לקהילה המקבלת והמכילה את כל תושבי ותושבות העיר".

להרצליה אין סיבה לגאווה

לעומת התוצאות הטובות של רמת השרון במדד הגאווה, להרצליה, כך מתברר, יש עוד עבודה רבה בתחום. בהרצליה רק מדד תרבות זכה לציון המקסימלי, כאשר פרמטר נראות ובטחון קיבל ציון 3 מתוך 5 ואילו שלושה פרמטרים נוספים זכו לציון נמוך של 2 מתוך 5: תשתית, רווחה וחינוך. במדד צוינה פעילות אחת שהתקיימה בהרצליה: "עיריית הרצליה ארגנה משחק כדורגל בין נבחרת נוער מהרצליה לשחקני הנבחרת הגאה "ריינבול" לציון המאבק בלה"טבופוביה במגרשים. הפעילות ביקשה לתת ביטוי לחינוך לסובלנות מגיל צעיר דרך משחק פופולרי שיש לו השפעה רבה על הנוער".

מהעירייה נמסר: "העיר הרצליה היא עיר שווה ושוויונית לכל בני האדם באשר הם. עם זאת, היות ויש נושאים המיוחדים לבני הקהילה הלהט"בית והדורשים טיפול ייעודי, הקימה העירייה, לפני כשנה וחצי, ועדה מיוחדת לקידום שוויון, סובלנות וגאווה. בימים אלו מקושטת העיר כולה בדגלי הגאווה והחל מיום חמישי יואר בניין העירייה בצבעי דגל הגאווה".

עופר לוי, סגן ראש העירייה ויו"ר ועדת שוויון סובלנות וגאווה, אמר היום בעקבות תוצאות המדד: "עיריית הרצליה, בראשות ראש העירייה, מנכ"ל העירייה ואני כיו"ר הועדה, שואפים ודואגים שיהיה שוויון בין כל המגדרים ושכולם יקבלו יחס שווה. מאז שהקמתי את הועדה רואים שינוי ולראייה אירוע הגאוה שהתקיים בשנה שעברה, בשיתוף ובעידוד הנהלת העיר. כמובן שהשנה האירוע לא מתקיים בגלל מגפת הקורונה. לרגל חודש הגאווה, העיר מקושטת בדגלים ובנין העירייה יצבע בצבעי הגאווה בסוף שבוע הזה. המדד שפורסם הוא לא מה שדוחף אותנו לפעילות, אלא האמונה שיש לתת יחס שווה לכולם. הרצליה תמשיך להיות עיר פלורליסטית, דמוקרטית ושוויונית. עם הזמן, העשייה שלנו תביא גם לעלייה במדד שפורסם היום ואני משוכנע שבמדד בשנה הבאה אנחנו נהיה מדורגים גבוה יותר".


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן